Cijena webshopa?

Pozdrav ekipa,

napravio sam webshop koristeći codeigniter framework, jquery i mysql
veoma je jednostavan,

sortiranje proizvoda po vrsti i proizvođaču i cijeni, login i aktivacija preko mail-a, košarica iz koje se narudžba šalje na mail vlasniku, za sada(jer za plaćanje nema potrebe).

sav dizajn je ručno rađen, od loga do teksture pozadine.

dolazi josh i admin dio za se lako mogu dodavati i brisati proizvodi tako da prića postaje cms-asta…

čovjeku sam ponudio cijenu od 4000 kn, na što je s osmjehom pristao,
odjednom mu je to postalo previše i hoće ju za 2500kn.

mislio sam da je 4k kn dosta jeftino, još pogotovo kada se uzme u obzir da bi mu održavao site određeno vrijeme besplatno.

sada se zbilja pitam dal sam se ja precijenio, ili me lik mulja?

molim vas za savjet što se tiče cijene, objektivno sa admin djelom i bez njega?

nikako za 2500 :frowning: običan web bez programiranja i slično može ići za 2500. nedaj se

usput odakle si,zanima me tako nešto

iz zagreba

2500 je premalo za to, 4000 kn je sasvim pristojna cijena za ručno programiran i dizajniran web shop.

I jednda i druga cijena je puno premala. Više bi to koštalo jedno 3 puta više od 4.000 kn. Zato ti se lik prvi put i nasmiješio i odmah pristao, a sad mi se čini da misli da može još spustiti cijenu. 4k kn možeš tražiti sad bez admin dijela bez problema. Reci mu ako neće on ima tko hoće.

Ajme meni što vi lupate:razbi: Baš me zanima kako bi to izgledalo za 4 soma kuna. Ili možda ne poštuješ svoj i tuđi rad?

Gradim portifolio.

Stavi negdje demo pa cemo biti pametniji, ovako mozda ne vrijedi ni 1.000 kn, a mozda vrijedi 20.000 kn.

Moram priznati da si sam kriv. Klijent je vjerojatno shvatio da si nesiguran u sebe pa računa na to da želiš pošto-poto prodati web shop.*

Cijena je u svakom slučaju premala, a to govori nešto i o tebi.

  • Uz pretpostavku da si dobro odradio svoj dio posla.

U cijenu neću ulaziti jer ni sam ne znam što sve sastoji taj webshop, ali ići nešto raditi bez ugovora, ili bez da ti lik barem unaprijed uplati pola ili po nekim etapama je krajnje neozbiljno i nažalost dobio si što si i tražio. Sad imaš webshop ovaj te ucjenjuje jer zna da mu ništa ne možeš, a tebi opet bolje da ga daš za siću nego da ga opće ne daš.

Ako počinješ (tvoj prvi WS), trebaš referencu, vjeruješ u svoj rad i želiš prodati još web shopova…moraš biti spreman na kompromise pa tako i na dumping cijene svog posla.

Bolje uzeti 2,5k kn i imati referencu nego nemati referencu i imati webshop na svom kompu.

[quote=“trnac”]Ako počinješ (tvoj prvi WS), trebaš referencu, vjeruješ u svoj rad i želiš prodati još web shopova…moraš biti spreman na kompromise pa tako i na dumping cijene svog posla.

Bolje uzeti 2,5k kn i imati referencu nego nemati referencu i imati webshop na svom kompu.[/quote]

U potpunosti se slažem sa ovim, i sam sam davno radio jedan webshop i prodao ga za svega 1500kn, realno sigurno vrijedi više, ali sam poslije za sve ostale projekte imao što pokazati kao referencu, i sigurno je to davalo prednost nad nekima koji nisu imali takav projekt iza sebe.

Trenutno imam u pripremi jedan jednostavniji webshop, dosta slično opcijama koje si ti naveo, i mislim da mu cijena neće biti preko 2500kn. Ne radim ga za konkretnu osobu, nego će biti na prodaju i ako prodam 2 ili 3 primjerka meni je se isplatilo.

Iskreno, ja bi mu se opalio smijat na 2500. Sam si se zeznio kad si mu reko 4000. 4000 je OK cifra za freelancera ako ti je trebalo manje od 10 radnih dana da ga napravis.

http://salondobrevibracije.com/bikeshop/

Pogledajte i ocijenite.

Uzmi tih 2.500.

Mogu li dobiti mišljenje općenito o stranici?

Dobronamjerni savjet, promjeni pozadinu. Postavi neku normalnu jednoliku boju. O funkionalnosti neka ti odgovori netko iskusniji.

Nisam dizajner ali dizajn mi je tiha jeza.
Funkcionalnost je više nego asketska.

Mogu potvrditi da uzmeš tih 2 i pol soma ali da čovjeku napraviš posao do kraja jer ovo ne vrijedi te novce. Ovo je čista pat pozicija. Ti si potrošio vrijeme i uložio trud, a klijent nema od toga skoro nikakvu korist.

Moje mišljenje je da ovo ne bi trebao obavljati sam, nego ti treba i web dizajner :slight_smile:

+1 i bježi :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja