Cijene na codecanyone

Zanima me jedna sitnica. Naime, kako mogu cijene određenih modula na codecanyone biti niže nego kod samih autora ili preko stranica CMS-a za koji su rađene?

ZAto sto na Codecanyone ne odredujes cijenu ti nego oni. I to je jedna od stvari koja me najvise smeta kod njih, em ti uzmu 50%, em ti odredjuju cijenu.

To ima i svoju pozitivnu stranu - stabilnost. Zamisli na sta bi marketplace licio da svi mogu stavljati svoje cijene, uvijek ima onih koji bi se cijenkali i spustali cijene, na kraju bi svi proizvodi kostali $1 :slight_smile:

Mozda malo pretjerujem ali meni je osobno drago da oni odreduju cijene.

Hmmm, dakle, ja radim module za npr. OpenCart i neki moji moduli (za povezivanje s payment gateway-ima ili sl.) koštaju cca 100 $. Ako ih stavim na prodaju na Codecanyone, oni mogu reći da taj isti modul ne košta 100 $, nego 50 $, i još mi na to uzmu 50%, dakle, ja umjesto 100 $ dobijem 25 $?
Jesam li ja to dobro shvatio? Ako jesam, zanima me tko je lud onda prodavati preko Codecanyone, i ima li uopće razloga prodavati preko njih?

Dobro si shvatio.

Pitaj sam sebe gdje zaradis vise, na svom sajtu gdje ti je cijena $100 i imas x prometa, ili na CodeCanyon-u gdje ti je efektivna zarada iz tvog primjera $25 i imas y posjete.

Ako ti sam mozes na svoju stranicu dovesti targetiranu posjetu koju ti daje CodeCanyon i imas dobar marketing, super za tebe, ne treba ti CodeCanyon.

Da dobro si shvatio. Tko je lud? Pa nitko i svi. Npr. ja znam da APazinjan dobro zaradjuje preko codecanyona, barem se nadam. :slight_smile: I ja sam probao i nije bilo lose, samo sto nemam vremena i neke druge stvari su mi postale prioritet iako mi je jako zao sto ne koristim potencijal tog sitea

Drugo imas razloga za prodavati tamo, razvijena platforma, dobra reklama, mogucnost zadobivanja novih kupaca, klijenata, nemas previse izdataka za marketing. itd. itd

Da, ok. Sve jasno ako radiš nešto svoje ispočetka, pa želiš privući kupce, ali sve to što oni nude imam i na npr. OpenCart-u za kojeg sam i napisao module, a oni ne diktiraju cijenu, nego ja i uzimaju samo 20%, a i ulaganje u marketing mi je kod njih ravno 0 kn (samo vrijeme da kao developer postavim svoje module uz slike i opise kod njih). Imaju izvrstan marketing i sve ono što nudi i Codecanyone za tu platformu. Naravno da se moj site ne može mjeriti s njihovim, ali zato svatko tko se odluči raditi na OpenCartu kao podlozi za web shop, prvo će tamo (na OpenCart-u) tražiti rješenja za isto. Zato sam postavio ovo pitanje, je vidim da na Codecanyone postoje neki moduli koji postoje i na OpenCart-u po znatno nižim cijenama, pa mi nije jasno zašto bi netko tko već ima pristup izvrsnoj logistici od OpenCart-a i manjoj proviziji te samostalnom diktiranju cijene išao prodavati nešto ispod cijene i još davati 50% provizije njima.

Pitanje koje si onda moras postaviti je da li zbilja OpenCart nudi istu kolicinu prometa kao i CodeCanyon. Osobno imam 0 iskustva s OpenCartom tako da ti je moja preporuka ili da diretno kontaktiras neke od autora OpenCart ekstenzija na CodeCanyonu i pitas ih zasto prodaju ekstenzije na CodeCanyonu kad je provizija veca i cijena manja.

Ma sve jasno. Mislio sam samo da možda netko ima iskustva s takvim stvarima više nego ja. Ne mora to biti OpenCart. Može to biti i WordPress i sl. Mislim da će opet većina ljudi koji rade nešto na WordPress-u prvo tamo, na WordPress dodatcima) potražiti module, a tek onda na nekoj drugoj stranici. Govorim čisto kao primjer.

Pa za WordPress konkretno naravno da pogledaju prvo na wordpress.org posto je tamo sve besplatno, ali nekada jednostavno nema ono sto zelis za besplatno ili je komercijalno rijesenje u necemu bolje, onda dolaze na CodeCanyon koji je najpopularniji repozitorij komercijalnih dodataka.