Čijim zakonima podliježe web stranica u ovisnosti o tome gdje je hosting?

Ako se pita Bozo onda da, sledeci put kad budes isao u Njemacki, odma se oprosti od vozacke kad se vratis ovamo, jer kod nas je mask 130km/h :smiley:

Sve jasno, ja sam zaključio sa onim što smatram moralnim.
A od zakona očekujem da ispunjava ono što kao kolektiv smatramo moralnim (za dobrobit društva), gdje on i služi toj svrsi … a logično, kako ništa nije savršeno, tako je postavljen sa određenim odstupanjima od idealnog.

Eh, ja sam postavio neku nižu tezu koja mi zvuči ispravno iz koje se onda može izvesti ovakav zaključak koji pak zvuči nelogično. No ako preispitamo malo tezu …

…ja sam gore umjesto zakon koristio “volju sugrađana” … a zakon kao sredstvo koje provodi tu volju. Ajmo sada produbiti još to pa volju sugrađana zamjeniti sa voljom tvog oca/majke o tvom ponašanju.
Ako tvoj otac od tebe očekuje da ne voziš 300km/h radi sigurnosti sebe i drugih… onda to od tebe zasigurno očekuje kako u HR, tako i van HR. To je jednostavna logika, a provedba te logike u konceptu zakona naravno da će odstupati od svojih temelja.

Doduše ako je neka cesta posebno napravljena za juriti 300km/h, možda će tvoj otac biti ok sa time da i ti po njoj voziš tolikom brzinom.

U kontekstu zakona, mi možda niti nemamo takav zakon koji definira brzinu na autobahnu, pošto nemamo niti takvu cestu.

Al recimo ako se vratiš iz Amsterdama i dokaže ti se konzumiranje za nas ilegalnih supstanci … ti ćeš biti kriv… nitko te od zakona neće pitati jesi li se droksao u Amsterdamu ili ovdje, isto kao što i tvom ocu će biti najmanje bitno jel se ubijaš drogom ovdje gdje je ilegalna ili negdje gdje je legalna.

Imamo istu takvu cestu kao i sto drugih zemalja, ali je zakon drugačiji… ustvari, imamo i bolju cestu

Zakonski smiješ imati supstance u krvi, zabranjena je konzumacija i posjedovanje istih, ali ne i imanje njih u krvi.

Ulazimo u glupu raspravu hahah… Ali svakako mislim da se trebamo maknuti “moralnog” što se tiče webova, jer realno boli mog oca ona stvar hoću li ja imati cookie notice na stranici haha

Ne može nikako biti ista … samo mentalitet, praksa i sve ostalo od sudionika te ceste ju čini drugačijom.
A svakako i njihov zakon koji dozvoljava te brzine ju čini bitno drugačijom.

No zanemarimo li to i uzmemo da je fizički ista … to ne mijenja niti jednu baznu tezu koju sam postavio. A velim praksa će odstupati od baznog koncepta zbog zilijun razloga.

Mi teško kontroliramo sve u HR, bilo bi ludo očekivati da nastojimo provoditi kontrolu globalno.

Nema niti potrebe fiksati ono što radi … zakoni su dovoljno slični da smo sasvim ok sa kontrolom koju vani provodi matična država. Bilo bi u pogledu resursa nerealno to samostalno provoditi, pogotovo što nema niti neke potrebe.

Ako imaš u krvi izvjesnu količinu, to je dovoljan dokaz da si konzumirao.

Dokaz konzumiranju nije jedino uhvaćen na dijelu, nego upravo i test na droge koji dokazuje konzumaciju.

Slažem se i velim, ništa ne tvrdim kako zakon jeste… samo moje viđenje osnovnog koncepta iz kojeg nastaje i kako mi izgleda da bi po tome trebao biti provođen… više filozofski sagledano kako bi se “idealno” provodio taj bazni koncept.

Kako je u praksi… zaista nemam pojma.

Igraju ako su nacionalne domene, .de domen npr ti lako BKA (Bundeskriminalamt) ugasi ako se radi o ilegalnim aktivnostima, i zakon zemlje vlada na kojem jeziku ti je sajt.

Što se tiče lokacije hostinga/servera, ciljaj na zemlje offshore statusa, gdje nije dužno imati impressum i tak te pravne informacije, a što se tiče firme, Rumunija je majka, za 45€ si već biznismen :sweat_smile:

Što se tiče domena, ganjaj domene tamo offshore otoka tipa .to