Opet ja, i opet problem ahhahaha. Imam problem sa Youtube, kada skinem video u clanak ( sa klasik editorom) razvuce ga od nemila do nedraga, preko cijelog ekrana, uopste nije u boxu. A kada pređem na blok editor bude ok, ali mi onda izbacuje error u Instant articles, tako da se moram sluziti sa klasik editorom. Probala sam i sa elementorom ali ne ide. Nesto sam opet zeznula, ali nemam pojma sta
kako ubacuješ? samo link ubaciš pa wodrdpress automatski generira embed?
probaj na youtubeu generisati embed sa definisanim dimenzijama i onda u html mode-u classic editora zalijepi kopirani embed sa youtubea pa vidi kako je u view modeu
Standardno, preko "Dodaj medijski zapis, pa ubacim url, bilo je prije ok, Temu sam promjenila, vise nista ne smijem da diram kad sam smotana
Na youtube idi na embed i kopiraj iframe kod. U editoru ides na code viev i zalijepis kod.
Sta god da uradim pokaze mi No rules defined for div class=“fitvids-video” in the context of InstantArticle , video nece da se prikaze u instant articles. To je od juce, prije nije bilo problema, imam kod za Ignore rules u IA, ali svejedno nece video da prihvati od juce
Nemoj tako, nego jednostavno dodaj Youtube URL da bude u postu sam u redu, kao ovdje na Forumu.
Ako ne radi tako, ako WP tema to ne dopušta, onda upotrijebi neki plugin (ovo sve pišem za WP web).