CloudFlare iskustva

Koja su vaša iskustva s CloudFlare?
Da li se osjeti na peformansama i da li netko koristi Pro verziju?

Draže mi je dns.he.net u kombinaciji sa incapsula.com

volim da cackam :slight_smile:

Drugar koji je radio u vast.com kaže da kad god su imali problem morali su prvo da provjeravaju CF. Ja sam probao CF free i često mi se dešavalo da mi javi da je sajt offline iako je sa hostingom bilo sve kako treba.

Probaj http://dns4e.com/

takodjer adsense ti nece fino radit na cloudflare… jer cloudflare ne pusta prave ip adrese od korisnika, nego njihove :frowning:

1 Like

nasao se maher u glupostima pricati… namjestis web server da cita header requesta i prikaze prave ip adrese, imas jednostavne upute za sve vaznije web servere…

Cloudflare koristim neke dvije godine za sve siteove i nikad nikakvih problema, on je samo reverse proxy i to je to. Dobra stvar je ta sto lijepo filtrira promet, sakrije ip na koji je upucena tvoja domena itd. itd.

Ranije sam koristio afraid.org sad kombinujem neke CF a neke sajtove drzim na afraid.org, tacno je da cesto ispada kad je ukljucen “cloud” na CF-u, jer raja salje emailove kao sto ste offline i slicno.

CloudFlare kao free korisnik je dobar CDN (Content Delivery Network) za statičke fajlove. Ako već koristite wordpress i uključen cloud na svim dns zonama onda instalirajte CloudFlare Plugin da bi dobili tačne ip adrese korisnika.

Par mjeseci free korisnik i mogu reći samo riječi hvale…

A kako namestiti na php scripti da dobijem tacne IP adrese korisnika?

www.mreza.org ide preko cloudflare keshinga i super sve mnoogo rasterete server tj hosting i mnogo brze ucitava web

upravo NETAČNO DA ADSENSE NE RADI NA CLOUD DOBRO - ADSENSE SUPER RADI NA CLOUD