Contabo umesto Namecheap HOSTINGa

Uskoro mi ističe Value paket kod Namecheap hostinga (Shared Hosting) koji je za prvu godinu stvarno bio jeftin. Ne samo što je bio jeftin već sve pohvale za Namecheap.
Međutim javlja mi se potreba za više od 3 sajta, a video sam da Contabo u ponudi (sem VPS) ima i Shared Hosting koji je sa cenom skoro isto kao i Value Namecheap.
Sem cene nudi više nego Namecheap.
Znaći radi se o:

https://contabo.com/?show=configurator&webspace_id=45

Pitanje je da li ko koristi Contabo Shared Hosting (ili VPS) i kakva su vaša iskustva???

Ne preporucamo, radije nadji nesto drugo, bilo je govora na forumu, pretrazi po temama.

Čitao sam prije teme sa hostinzima, a i pratim ih iz ovog razloga. Takođe sam pratio i tvoje postove i izuzetno cenim tvoje mišljenje, pa ti se opet obraćam.
Contabo sam naveo iz razloga što su ga neki hvalili pogotovo VPS. Ovde se nije mnogo o njemu pisalo pa sam bio u dilemi.
Ukoliko ti nije problem da navedeš par stvari zašto ga ne preporučuješ? (valja se znati)
Šta misliš o:?
https://www.versio.eu/webhosting
Da li iko koristi - kakva su iskustva?

Ja ih trenutno koristim i nemam zamjerke, sto se tice contabo bar za sad radi mi sve vrhunski, a za cijenu koju placam i vise nego dobro.

Koji paket, ako nije tajna?

vps m ssd, povoljni su cijenom probaj mjesec dana nista ne gubis i tako i placaj mjesecno.

Ok, hvala. Za sad mi ne bi trebao VPS, cene su im zaista extra. Zato sam mislio uzeti Shared, a ako mi kasnije zatreba preći na VPS - mislim da to ne bi bio problem.
Mada pronađoh i ovaj: https://www.versio.eu/webhosting koji isto izgleda solidno, a voleo bih da se neko javi ako koristi.
Mislim da će ove informacije valjati još nekome.

Imas hrpu losih reviewa na webhostingtalku i lowendtalku… Mi smo radili migraciju s njihovog vps-a(linux) k nama jednom klijentu preko preporuke, vps sata je koristio, disk je pisao 5MB/s, iowait je bio oko 50%, uzas. Jedva smo dumpali bazu i prebacili. Natezali smo se s podrskom par dana, poslali im statistiku i napravili benchmark diska da im pokazemo kako imaju uzasan storage(oversellan skroz) i jedva su prebacili na nagovaranje sve na drugi node. Potom je “brzina” bila par dana 15MB/s i onda je opet palo na 5MB/s. Na kraju smo migrirali klijenta k nama. Drugi vps(windows) je jos uvijek tamo, isto Sata, i taj pise 5-10MB/s,ali srecom samo radi forwarding svega na server kod nas jer je tu sve. Tog ne mozemo migrirati jer se koristi hardkodiran ip pa je klijent osudjen na njih. Zasto? Legacy gluposti, a detaljnije ne mozemo zbog NDA.

1 Like

Evo video sam i na drugim mestima slične probleme sa njima. Hvala, ovako je bolje da se zna šta je problem kod njih.