Copyright free slike

Dakle, kao što naslov kaže, tražim stranice sa slikama koje su za slobodnu uporabu na internetu (copyright free), ali po mogućnosti da nemaju watermark preko cijele slike (može bit negdje u ćošku, ne pretjerani), te da ih ima što više.

Znam da je mala vjerovatnost da će imat problema ako budem koristio i slike sa raznih portala, ali to u ovom slučaju nije neka opcija, to bi rado izbjegao.

Svi linkovi su dobrodošli :slight_smile:

Izvoli: stock.xchng - the leading free stock photography site

Samo pročitaj kad skidaš sliku, u opisu nekih stoji da moraš obavjestiti i linkati na autora, no većina to nema.

Ne postoje slike koje su bez “copyrighta”. Svaka ima svog autora. Jedino možeš koristiti slike čiju upotrebu njihovi autori dopuštaju bez nekih posebnih ograničenja. Primjer takvog portala je stock.xchng - the leading free stock photography site. Ali je dobro ipak javiti se autoru fotografije, da se ne bi dogodilo da sutra završi u naplatnoj galeriji Gettyja. :frowning:

P.S.: Istodobni unos. :slight_smile:

Ali i


ima dobar izbor jeftinih stvari.

Ma naravno da ne postoje slike bez copyrighta, svaki rad je nečiji, malo sam se krivo izrazio :slight_smile: Uglavnom, budem pogledao ovo što ste dali, valjda će se nešto još naknadno dopisat.

Da ne duljim, problem mi stvara što nisam jedini koji će dodavat sadržaj na sajt pa će i drugi uzimat slike s tih stranica pa vjerujem da će mnogo njih preskočit taj dio oko copyrighta i kontakta autora, pa ću vidjet da odaberem ja slike koje će se koristit (one koje autor dozvoljava), uploadam ih na svoj server i da samo njih mogu birat.

Našao sam guglajući ovaj sajt, i on mi se čini nekako jako dobar za ono što trebam: Free Stock Photos at freerangestock.com - Totally Free Stock Photography and Textures! , samo taj watemark na slici me ubija, mogli su ga u neki ćošak stavit… :slight_smile:

Ja bih se samo nadovezao za ovo - naime, gdje se mogu naći free audio instrumentale, muzika “za rapoloženje” i slično, koje se mogu slobodno koristiti dalje.

Mislim da ćete ovdje naći sve što želite. CC Search

Wikimedia Commons je stranica koju ne treba zanemariti, mada je sxc.hu mnogo bolji.