Core Web Vitals pitanje

Gledam za neke sajtove Core Web Vitals Assessment: Passed, međutim za takve sajtove (više dana sam proveravao) ona tri parametra lcp, fcp i cls su u trenutku provere, ili su sva tri u crveno, ili dva, a opet dobili Passed.
Na mom sajtu su dva, ili sva tri u zelenom, ali “Core Web Vitals Assessment” Failed.

U čemu je fora pa ti sajtovi dobijaju Passed iako, svaki put kad proverim trenutno stanje, parametri nisu ispod zadate vrednosti?

Kako provjeravas trenutno stanje? Ako to radis sa Google Pagespeed on ti pokazuje prosjek u zadnjih 28 dana a ne trenutni stanje.

Inace, CWV su toliko minoran faktor na stranici da mozemo reci da su nebitni.

1 Like

@drmrgood ova prva slika pokazuje pomenute parametre u 28 dana pracenja:

dok ova slika dole pokazuje vrednosti parametara koji se prate, koje dobijem u trentku proveravanja, npr ako nesto izmenim na sajtu, proverim, odmah vidim tu promene:

ili mozda nisam u pravu?

Ko bi znao, verovatno nije toliko od znacaja. Ovim predzadnjim updateom, 4. oktobra lupio mi je samar google, pa gledam sto mogu da poboljsam :slight_smile:

Ma nemoj se zamarati s ovime, da može bolje, može… ali to sigurno nije utjecalo na ranking…

To je google pričao gluposti pa nas natjerivao da se ubijemo optimizirajući sajtove, a nema veze s vezom.

Ovo je moj page experience:

Ovo je od jednog kompetitora.

Imam duplo više članaka od njih, objektivno su moji članci bolji, ali oni imaju jači link profile i to je to. I njih je helpful content update pogodio ali se oporavljaju, dok moj sajt i dalje tone, s tim da ga ja ažuriram koliko god je moguće, oni ništa.

Onda neću ništa više posebno ispravljati oko toga. Ja se za to hvatam jer mi je to najdostupnije, sređivanje tog dela koda :).
Optimizujem sliku, onu koja se pojavi prva, smanji se dosta, Google speed insights mi opet prijavljuje da smanjim još sliku, ili da je prevedem, a i da je prebacim u .webp
Kod za Google tag isto remeti.
Na backlinkovima nešto i ne radim, a povremeno dobijem neki prirodan link.
Na tekstovima, na blogovima, takodje, ne radim, jer se više radi o nekom oglasniku, ali mislim da je to nedostatak.

Ocigledno, iz primera koji si dao, da google, u odredjenim situacijama, ne vrednuje toliko sadrzaj, daje prednost linkovima, ili su ti tekstovi konkurencije napisani na prihvatljiviji nacin googlu.

Nadam se da ces ti povratiti stare pozicije, a mozda nije lose da poradis na nekom backlinku.

1 Like

Moze li mi neko pojasniti u cemu je forma s ovim core web vitalsom?
Rekoh da ne cackam oko toga, ali me opet nervira zasto je tako kako jeste.
Proveravam na google speed fcp, lcp, cls, za neke sajtove konkurencije, dobijaju zeleno Passed, a sami parametri, kao na donjoj slici su im losi

Pa imaš li kakav caching plugin?

Nemam toga, a nije ni wp sajt :slight_smile: