Pozdrav,
imam nemilu situaciju da mi ,se na jednom serveru širi “kuga” između foldera svih projekata.
I sad je sve zaraženo uzduž i popreko.
Otprilike sam našao način kako ću automatski pročistiti jedan projekt (što je ekvivalent jednom folderu) …ali nakon što očistim jedan projekt, zaraza se vrati nakon par dana.
Ono što sam skužio, zaraza dolazi iz drugih susjednih foldera.
Htio bih postići da mogu u miru čistiti projekt po projekt, a da na razini permissiona zabranim mogućnost da se zaraza širi sa jednog projekta na drugi.
Znači projekt je ekvivlent folderu, a to je pak ekvivalent jednoj putanji ili ti domeni.
Imam osjećaj da bi se to na cPanelu trebalo moći posložiti na način da skripte iz jednog projekta ne mogu pisati po folderu drugog projekta.
Ono što mogu napraviti, je desni klik na neki folder -> Change permission i zatim isključim opciju “Write”.
To će štititi da okolni projekti ne mogu pisati unutar toga foldera, ali to isto tako mene spriječava da unutar cPanela nešto editiram unutar toga projekta.
Isto tako, ako bi neki projekt imao funkcionalnost da unutar sebe piše/stvara nove file-ove, ova mjera opreza bi uništila mogućnost takve funkcionalnosti.
Tako da to nije neko rješenje.
Trebalo bi samo nekako zabraniti da susjedni folderi na nekoj ROOT razini ne mogu pisati jedni po drugima.
Sad ja nisam siguran koja je ispravna struktura foldera na serveru da se to tako poveže…kod mene je sljedeća:
...
...
public_ftp
public_html
folder_project1
folder_project2
folder_project3
Hvala za bilo kakvu sugestiju.