Cross post FB stranice na Instagram

Vec neko vrijeme se bavim fb stranicama i sada sam malo poceo proucavati instagram. Htio bi slike koje objavim na db stranici da se automatski objavljuju i na instagramu. Znam da povezivanjem fb pagea sa instagramom mogu objave sa instagrama ici automatski na fb page. Medutim obrnuto nisam nasao rjesenje. Da li je moguce postici da objave na fb stranici automatski idu i na instagram? Ako je moguce na kojem instagram profilu ce biti objavljeno. Da li na mom osobnom ili ce se stvoriti neki istog naziva kao fb page?

Ja sam to jedino uspio kroz oglašavanje posta na FB i onda zakacim da promocija ide i na Insta. Tako je jedino u isto vrijeme islo i na FB i na IG.

Eh imas uvijek opciju hootsuita,postcrona i slicnih schedule sajtova koju nude opcije dijeljenja na vise drustvenih mreza/stranica/profila u isto vrijeme.

Vjerojatno ce FB uvesti tu opciju negdje sam to citao. Da li se na instagramu mora za svaki fb page otvoriti novi profil ili postoji nesto slicno kao na fb da sa jednim profilom mozes imati vise page-ova?

1 IG profil = 1 FB profil.

Drugo, da bi sponzorisao objave na Inst.moras instagram profil pretvorit u poslovni/business.
Onda mozes pratit analitiku,posjete itd

Pretvorio sam IG profil u business. Na FB imam jedan profil i vise stranica. Da li i na IG postoje stranice?

Ne razumijem bas to pitanje “da li na IG postoje stranice?”

Na IG mozes imati samo profil (licni ili biznis) i to je to…

Mozes ga spojit sa FB stranicom na principu 1 IG profil 1 FB stranica.

Ti si rekao jedan fb profil-jedan ig profil a ne jedna fb stranica- jedan ig profil. Sto kad imam vise fb stranica? Da li taj ig business account ima naziv kao i fb stranica ili kao i tvoj osobni profil.

Nisam se mozda najbolje izrazio.
Instagram profil (bio biznis ili licni) vezes samo za jednu FB stranicu.

Svaku sljedecu FB stranicu moras vezat za neki drugi IG profil…

Onda kad objavis sliku jeli ti na instagramu stoji da je objavio tvoj osobni profil ili da je objavila stranica koja postoji samo na FB.

Dolazimo do onog dijela da ne mozes u isto vrijeme objavit sliku prvo na FB pa da ide na Instagram…sto je moguce obrnuto - instagram pa onda share na FB.

Osim u slucaju promocije fb objave (pa zakacis da ide i na Instagram)

A odgovor na pitanje jel profil il stranica - Bude ti slika stranice tj, objavila je stranica objavu a ne tvoj licni profil.

Lp

Hvala ti puno na pojasnjenjima.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey