CSS dio koda koji ne mogu da pronađem

Pitanje, jeli moguće da se neki dio css koda poziva iz baze ili nekog fajla koji nije style.css isl fajlovi koji dođu uz WP temu?

Da objasnim,
imam theme junkie temu koju sam davno kupio, podesio jedan portal i nisam dirao. Danas me malo volja došla da neke stvari uradim, među ostalim da malo sredim oglasne prostore.
Imam oglasni prostor u temi prije sadržaja i nakon sadržaja. U oba sam stavio istu responzivnu oglasnu jedinicu, a u custom css sam dodao border 1px koji super zaokruži sve to i lijepo izgleda.
Problem: kako imam članaka koji nisu odavno otvarani (Google novo pravilo - ne pokazuje oglase na takvim stranicama), na njima se ne pokažu oglasi ali sa jednom razlikom koja mi bode oči.
Jedan placeholder od pordera uradi liniju od 2px jer nema visine, dok drugi ostane visine 280px i prazan ružno izgleda. Čitav dan gonjam taj problem sa Google Chrome ali ne mogu da pronađem dio koda u kojem mogu to da popravim.

Jeli mogu to potražiti još negdje osim u ***.css fajlu?

Kad ides na provjeri u chromeu, moras tocno odabrat koji dio koda radi problem i zatim ces vidjet tocno u kojem je css fileu ako ih ima vise, pise ti cak i koji je red u css fileu.
Ako hoces posalji link u pm da pogledam.

Kao što je gore napisano…ili samo overridas taj css sa !important

Poslao sam kolegi pm.

Problem je što sam pokušao razne načine, ali ne mogu da uhvatim baš taj dio koda, ili da ga overridam . Hvala u svakom slučaju na javljanju. Ako bude promjena javim ovdje…

Imas raznih alata za to … od Chrome F12 do Developer Tools adona za Mozillu…

Nisam siguran da te razumijem, koliko vidim tebe muči što ne znaš gdje ti je css? Ako je wp, jesi gledao u adminu, customizer, dodatni css? Ili možda kod nekog plugina imaš mogućnost pisanja css-a? Ili opcije teme? Možeš na 100 strana pucat css u wp-u. A nekad ti ga i teme/pluginovi skrše.

Da nije u htmlu style tog drugog elementa stavljen height. Inline style ima prednost pred css-om.

CSS se ziher generira sa JSom pa od tuda problem.

Probaj naći prema clasama id itd pretragu po fajlovima teme, pa ćeš naići gdje i šta se nalazi.

Tako sam i ja pomislio. Zato i pitam jeli postoji neki drugi način osim klasičnog CSS datoteke. Hvala svima na odgovorima, neću se više zamarati sa tim. Imam namjeru uzeti novu temu svakako pa bi ovo mogla biti noga u guzicu koja će me pokrenuti

Ja kad tako nesto trazim, obavezno skinem themu kod sebe na komp i onda sa Cygwinom ako sam na Win ili grepom trazim sta mi treba.

@komentar posalji u PM detalje, pa cu pogledati.

1 Like

Gle kada pronađeš kod, ista stvar je i sa CSSom.
Gomila koda koju ti prepišeš sa stilom svojim u child temi.

Tako da ako jeJS u pitanju, onda mora i on negdje na ssigurno, kao child tema.
Samo onda moraš gledati poredak kada koja skripta radi što.

Nije problem, no meni su takve teme zapravo loše složene. Ali na svima imaš neki dio koji baš hoćeš promijeniti a generira se negdje u 9 podfoldera roota:slightly_smiling_face:

Nasli smo mi dio koda( dio je u headeru a dio u style.css)ali on zeli da kad mu se oglas ne prikaze da se taj div sakrije a za to mislim da treba javascript.

1 Like

Pa postavi css onda u<body>. CSS koji dodje kasnije overrida css od prije. To je naravno ako ga nemozete izbrisati kao takvog…

@belmin @petarcro i ostali, hvala puno. Ipak sam odabrao drugu temu. Još je slažem i na prvi pogled čini mi se da će ostati. Taj kod sada ne vidim (logično) pa ne mogu ni dati nekom na uvid.

Hvala još jednom.

Taman sam mislio napisati …stavi CSS direkt u layer sa style=" *** " i on ce "override sve sistemske ili bilo koje druge klase ili *.css fajlove…

Ne ako ga js izmjeni pri učitavanju stranice opet nazad :grin:

1 Like