Css pozicioniranje problem u mozzili

pozdrav, razvijam jednu web aplikaciju,uglavnom kodiram i sve super izgleda u chromeu,upalim mozzilu i imam što za vidjeti…tablice mi se razletjele.

e sad

  1. može li mi netko preporučiti neki dobar blog,tutorial ili nešto koji se bave izbjegavanjem css grešaka u različitim browserima
  2. jel netko zna ovako iz glave riješenje mog problema,znači razvijam aplikaciju u asp.netu,problem je u tome što se tablice ne pozicioniraju dobro tj. height im je prevelik,iako ga ručno fiksiram on je i dalje prevelik???(samo u firefoxu)

p.s mrzin css

Pa daj kod tablice i css-a i onda ćemo moći pomoći. Ovako napamet ti niko ne može pomoći. I jedan dobronamjeran savjet okani se toga stava “mrzim …”. CSS je jako moćan alat u razvoj web-a samo treba malo sjesti i proučiti njegovu dokumentaciju i odmah će biti lakše.

Ali ajde daj kod da ne pametujem dalje, ali pazi generirani kod u browseru i css, a ne aspx kod, dakle copy paste iz view source-a.

Pa uradi cross browser (poseban css za mozillu)

Ajde, majke ti, povuci ovaj savjet.

Iskreno nikad mi se nije dogodilo da imam problem sa Css-om između chrome-a, firefoxa ili opera. Uvijek je taj IE stršio sa svojim poimanjem css-a.

Uglavnom vjerojatno imaš neke greške u kodu ili si totalno krivo nešto pozicionirao.
Koristi div-ove u njih bacaj tablice.

@goran…tako sam i radio ma vit ću …moran proguglat malo više na tu temu

Zašto ja za sve web stranice radim cross browser. Jer moram optimizovati za win, linux i mac os i za browsere ie7 i ie8, chrome, mozilla i safari

Onda očigledno isto nešto krivo radiš. Od kada radim ovaj posao, druga CSS datoteka mi je trebala ravno 2 puta i to oba puta za IE 6 i 7, i to po tri ili četiri linije koda.

meni se ponekad desi da moram neke sitnice rješavat u posebni css za firefox -

/* firefox */
html>/**/body #neki, x:-moz-any-link, x:default { }

ima nekih razlika za 3 i 4, al se progugla

Pa dobro sad. Al svi znamo da u safariju i u chromeu uvjek textarea veća za 1px i moraš pravit cross browser za to

Ukoliko postavis style=“width:100px;” na bilo koji input, textarea, select pokazati će ti ga isto u ie,chrome,ff,operi

Ne znam, prvi glas. ja svoje elemete form redovno oblikuje s CSS-om i nemam nikakvih problema. I tebi bi preporučio ovo:

možda nakon toga nećeš imati problema s izgledom u različitim preglednicima(cross browser compatibility).