Čudan problem - CHROME

Pozdrav svima,

imam već par mjeseci jedan vrlo čudan problem u chromeu koji me naprosto svaki dan iritira a nisam pronašao rješenje iako sam satima googlao, pitao druge kolege i sl.

Radi se o tome da na većini stranica koje koriste google fontove se jednostavno ne prikazuju dobro dijakritički znakovi. Za primjer sam naveo njuskalo, evo print screen.

http://in4.hr/save.png

Pokušao sam i mijenjati encoding i 100 drugih stvari ali jednostavno uvijek je i dalje jedno te isto. Al zanimljivo je to da se normalni fontovi prikazuju sasvim OK, dok ovi google, uvijek fale dijakritički znakovi. Doduše ne na svim webovima … al na jedno 80% njih koji korite google fonts. Ima li netko rješenje, prijedlog ?

hvala unaprijed!

Tools -> Encoding, pa vidi koji je znakovni skup detektirao Chrome. Na Njuškalu bi trebao biti UTF-8. Probaj prebaciti na Auto-detect ili se poigraj da vidiš.

Provjeri jesu li ti Googleovi fontovi slučajno instalirani na računalu, pa ih obriši ako jesu. Također temeljito počisti cache od preglednika, da nisu tamo zaglavili.

Ja imam isti problem na starom stolnom racunalu na Chromu,dok na laptopu sve štima,pa mi se cini vjeroratno da je do nas.
Na tom starom kompu nisam ispraznio cache od Chroma pa ima jedno 2 godine :stuck_out_tongue:
Probat cu kasnije malo naštimat to,pa da vidim hoce li biti ikakvih rezultata.
Malo sam guglao i naišao sam da su jos neki imali ovakvih slicnih problema,pa su prijavljivali na Chrome-bugs stranici,ali nisam nista u dubinu citao,pa mozda postoji opcija da je nekakav bug,koji se aktivira u nekakvim posebnim uvjetima…tko zna,ali definitivno čudan problem.

Encodign je automatski … UTF8 je … to nije problem, jer inace bi i drugi fontovi koji nisu google imali problema sa znakovima. Cache sam praznio milijardu puta … cak sam i vratio chrome na defaultne postavke … i opet isti problem :frowning:

Google fontovi instalirani na racunalo … pa kako je to moguce? Zar nije svrha toga da se njih samo koristi na webu ?

Nitko te ne spriječava da ih instaliraš, mislim da dolaze i u .ttf verziji za Windowse, recimo. Font je font. Zašto ne bi neka aplikacija također koristila neki font i instalirala ga?

1 Like