Čuvanje baterije laptopa (laptop bez baterije)

E ovako, nedavno sam kupio Dell Inspirion N5110
Čitam po netu (a i opće je poznato) da baterije tokom vremena gube kapacitet…moje pitanje je, da li je pametno da bateriju napunim na 40% (na tom postotku se navodno čuva), a da laptop bude cijelo vrijeme uključen u struju.

Ako hoćeš sačuvat bateriju kad ti je laptopu doma napuni bateriju na 70 % i izvadi je i sam koristi struju laptopu neće bit ništa još nešto bateriju prije punjenja dobro je ispraznit.

Evo još jedne provjerene
Kada puniš puni do kraja bateriju,
kada je prazniš prazni do kraja
moći će ti 2-4 god

Baterija ima ciklus 1000 punjenja. Nisam upućen da li počinje rapidno gubiti kapacitet nakon tih 1000 ciklusa ili već kada se približi brojci 1k.

Moj stav je da se laptop koristi s baterijom. Dok se baterija isprazni, onda se stavi na punjenje. Kada završi ciklus punjenja, isključuje se punjač.
Elektronika laptopa je osjetljivija na napajanje (barem ja tako mislim) jer je predviđena za rad putem baterije. Ako nema baterije, svi događaji u naponskoj mreži se prenose na laptop što smatram da nije dobro.

Možda sam totalno u krivu, možda radim krivo ali i ja bi volio znati ako postoji neka kuharica za to.

Gle ovdje ti iam tona mitova napisanih. Dobro da jos netko nije napisao isprazni je izvadi i stavi u podrum na mrzlo tako ce ti jako dugo trajati. HAHAHA. I oce 100 godina moze stajati u podrumu.

Par pitanja:

  1. dali si ti kupio laptop da testiras baterije i onda napises recenzije?
  2. Jel tebi vazno da je baterija stalno puna?

Ako je to to onda napravi ovo s podrumom. No ako si kupio laptop da ga koristis u njegovoj svrsi, da on sluzi tebi a ne ti njemu. Onda se nemoj zamarat s baterijom. baterija ti je unutra u njemu, dok si na stolu i spojen na struju ona miruje, ako pozelis surfati pred tveom ljepo izvadis struju i odes… Baterija se trosi, kada treba ponovno ustekas.

Provjereno, tako radim vec 4 godine, s tim da laptop prakticki radi 24/7 od toga 80% je u struji

EDIT: Nakon 4 godine imat ces vece probleme od baterije s laptopom… (ovisi o kvaliteti laptopa)