Cyberfolks . hr - nevjerojatan pokušaj obmane

Nevjerojatno!

Inače, stari Avalon mi je bio uvijek prvi odabir za .hr sajtove (brzina učitavanja, brzina reakcije korisničke podrske itd). U zadnjih par godina su više puta promijenili vlasništvo, a meni i dalje jedan važan .hr site stoji tamo.

Kako su oni mijenjali vlasništva, tako su se paketi drugačije nazivali. Nisam išao za tim, paket je košao cca 80€/god i bio jako dobar.

Neki dan mi dođe obavijest da trebam OBNOVITI paket i da je cijena 249,00€.
Na prvu onako računam: uf, pa sta mi je bilo lani da sam uzeo ovako skup paket?! Zove se nekako čudno, ne sjećam se da sam ga toliko puno platio… možda sam uzeo nešto skuplje zbog sigurnosni stranice? Možda su one fore sa prve godine plati x, iduce godine xxx…

No, ipak mi je to previse da bi samo obnovio pa im se odlučim javiti i zamoliti ih da mi pošalju ponudu za neki primjereniji paket jednoj običnoj wordpress web stanici… da bi se tu doslovno šokirao njihovim “marketing trikom”.

Ja uopće ne koristim taj skupi hosting paket koji treba “obnoviti”!

Paket koji koristim i koji mi je još uvijek AKTIVAN (i postoji u njihovoj ponudi) nigdje nije naveden, niti u korisničkom sučelju, niti na ponudi koju su mi poslali… nigdje!

Oni su zaključili da bi meni dobrodošao taj skuplji paket, PREIMENOVALI u mom korisničkom sučelju aktivni hosting paket u taj skupi (sve je postavljeno kao da koristim taj skupi paket) i nisu mi uopće ponudili opciju da produžim paket koji stvarno koristim nego samo opciju da “obnovim” paket koji niti NE KORISTIM :nauseated_face::face_vomiting:

P.S. uvijek sam ih držao za ozbiljnu firmu, pa sam greške na stranici gledao kao “ma dobro, rijesit ce se to”. Izgleda da novi vlasnici nisu bas ozbiljni kao sto je nekad bio Avalon, pa ću dodati u recenziju i ovo:

• stranica im nije prilagođena za mobitele
  • imaju ogromnih problema sa prijavom i odjavom sa korisničkom računa.

Nevjerojatno!

a taj avalon šutaju s noge na nogu, tko li će biti idući vlasnik…

to su evo i meni radili.

dolazi non stop podsjetnik na placanje ponude hahaha…

ignoriram ih

Evo i ja nakon 10 godina tražim novi domaći hosting za manje projekte tipa web stranice za firme itd… Imam osjećaj da su svi kod kojih sam bio na domaćoj sceni, ili prešli u druge ruke i explatišu se masovno ili su ugašeni. Gledam svoj jedan službeni mini web stoji na IP adresi sa još 380 drugih web stranica na djeljenom hostingu?! I pitam se zašto šteka? Odziv 23 sekunde?
Kolko zapravo web stranica može biti na jednoj IP adresi a da to ne šteka?

Milion ili jedna. Zavisi od posjete i same stranice ili stranica.

I da ne zavisi to od same IP adrese nego od servera/posluzitelja koji sluzi na toj IP adresi.

Nazalost vide se promjene, kao i kod drugih koji su u zadnjih nekoliko godina prodani. Meni zna doci obavijest od njih na poljskom…

Inace hosting kojeg sam koristio dugo godina bio je studio4web , cim je prodan odmah su krenuli s dizanjem cijena, a zadnji tiket koji sam otvorio u 21:30 h odgovor sam dobio tek sutra u 8:00 … to je nekad bilo nezamislivo.

studio4web…rip
optimahosting…rip
infonet…rip
avalon…rip

1 Like

Zadnji put s njima, prije 8-9 godina ili više, od onda niti pomislio.

Pogledaj www.fastserver.hr

HR serveri, HR datacentar, HR support

Web hosting - Fastserver.hr

Da li imaju i domene ili samo hosting? Gde naci najpovoljnije domenu?