Da li bi koristili ovakav Plugin za webshop?

Pozdrav svima.

Vec duze vremena mi se vrti jedna ideja po glavi koja bi potencijalno mogla biti od koristi svima koji su aktivni u e-commerce. Dakle radi si o pluginu, za razlicite e-commerce sustave, koji bi omogucio direktan Importi Export proizvoda sa i na razlicite markete. Npr. imate Prestashop ili Magento shop i bavite se dropshippingom, s pluginom bi mogli jednostavno sa razlicitih Marketa “uvesti” proizvode i preprodavati ich na vasoj stranici. Narudzba die direktno na market s kojeg ste uvezli proizvod i predaje narudzbu. Takodjer bi to bilo i u obrnutom smjeru, imate svoj shop i hocete prodavati na npr. Alibabi pomocu plugina spojite vas shop sa Alibaba i prodajete i listate tamo Vase proizvode, sve racune, narudzbe i ostale administracijeske poslove obavljate u vasem shop na jednom mjestu. I trci primjer je prodaja proizvoda sa alibabe na eBay ili Amazon. a sve se odvija preko administracije vaseg shopa.

Dali vam se ideja cini zanimljiva, da li bi koristili takav Plugin i na kraju koju biste cijenu bili spremni platiti za takav Plugin. Npr. 10 €/mj za 100 proizvoda, 100€/mj 1500 proizvoda, 3% od narudzbe itd. itd.

Hvala unaprijed na komentarima, prijedlozima, pohvalama i pokudama.

Nadam se da ce se javiti malo vise ljudi kako bi uzorak odgovora bio sto reprezentativniji.

30 eura po licenci god. po platformi , npr. 30 eura za amazon, 30 eura za ebay, + 1 % od prodaje , ali samo prodaja koja se odradi kroz te druge platforme ili kroz web shop sa odredjene platforme.

Ako bi bile ukljucene sve 4 platforme, oba smjera, 120 eura god. + 1 % od prodaje za proizvode koji su uvezeni sa platformi ili izvezeni na platforme.

Već postoje takva rješenja…malo proguglaj…ali isto tako ne odvraćam te od ideje, jer tko zna možda tvoj plugin bude bolji od konkurentskih :smiley:

Znam da postoje slična rješenja. Problem u tim rješenjima je što oni imaju zasebnu korisničko sučelje gdje moraš handlat sve tvoje administracijske poslove, ovo je više zamišljeno kao headless, i kao ajmo ga nazvat backless
, rješenje. Dakle nema drugog, trećeg backenda gdje se moraš prijavljivat, sve odrađuješ iz svog shopa, a i cijene im nisu baš jeftine.