Da li bih mogao da stavim i forum i game server na VPS i koliko jak VPS mi treba?

Pozz

Imam IPB forum koji dnevno poseti u proseku oko 150 registrovanih članova i SA-MP server koji u proseku ima 50 igrača po danu (period 14-22h).
Server je povezan sa MySQL bazom.
Da li bih mogao da stavim i forum i game server na VPS i koliko jak VPS mi je potreban za to? Naravno, ne želim da sajt bude spor, niti da je na serveru visok ping.

Možda nisam najkompetetniji da odgovorim na ovo, ali rekao bi da se može. Game server je pretpostavljam neki software koji se instalira i koji radi na određenom portu. Pošto sa VPS-om dobiješ i root pristup možeš instaliravati što želiš na serveru pa onda nema nekih problema.
150 registriranih članova je malo i vjerujem da bi svaki hosting to bez problema izdržao, tako da na to ne bih ni računao kao na neku potrošnju. Sad koliko zahtjevan je game server u to ne ulazim jer se nikad nisam bavio time, ali google sigurno ima odgovore na to pitanje.

Ja imam vps od 1.5 GB garantovanog rama, i 3 GB burstable rama, i hostujem cPanel 3 samp servera 1 cs server i 30 web stranica, neke imaju i po 2000 posjeta na dan, a još nisam zauzeo ni pola vps.

Nije stvar u tome koliko zauzima memorije, vec koliko to utjece na brzinu server.

Pa ukoliko je cpu load i upotreba RAM memorije niska ne vidim u čemu je problem :)) osim ako on misli samo na HDD mjesto…

Naravno da možeš, 150 poseta je malo, a što se game servera tiče verujem da svaki prosečan vps može bez problema da podnese tvoje zahteve…

Svaki prosječan VPS bi to trebao izdržati. Jedan naš korisnik je imao VPS za game server i sve je radilo ok, bez prekida.

Lp,

Josip


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja