Da li Content blockeri idalje rade?

Prije 10 godina glavne fore su bile sa Content blockerima, zanima me jel ovo idalje rad, koristi li iko, isplati li se?

Misliš ono zaključan dio teksta i user je primoran lajkajti link kako bi pogledao cijeli sadržaj?

Nisam mislio na te, to su uglavnom scam za klikove na google reklame.
Mislio sam na ove “Human verification” blockere za koje korisnik mora odradit survey ili neki drugi zadatak koji ti posalje provider npr og (https://ogads.com/), a ti dobijes novac ako taj korisnik zavrsi survay do kraja, ili skine igricu i tako te stvari.
Poznavao sam momka iz srednje skole (2013ta), koji je samo ovo koristio za monetizaciju sajtova.

Pretpostavljam da je točniji izraz PPD ili per pay download zarada. Zaključa se neki sadržaj, a download link otključa rješavanje surveya. Mislim da je glavna mreža bila Sharecash.

Ne znam kako si ovo zaključio iz mog odgovora…

@mkresic ma da, u pravu si, ima vise vrsta, moze i download da skines igricu, moze da popunis survey, ostavis mail…

@Zdenga pa nisam mislio na lajkove, ovo sto si ti naveo uglavnom rade news portali. Oboje je content blocker, al sam mislio na ove iznad. Sjecam se prije kad god sam trazio KEY za neku igricu, to se pojavljivalo xd uglavnom ne dobijes key

Tacnije PPI, pej per instal. Uglavnom radi za game hack varijante, takodje moze da se koriste i content lockeri za filmove, onda za razne programe itd.
Ono na sta treba obratiti paznju je da neke mreze ne dozvoljavaju fake taskove, vec npr ako neko uradi anketu da bi mu ti dao film da gleda, nakon toga moras da ga redirektujes na adresu gde ce ili da skine ili da gleda npr film.

Jel se moze zaradit na ovom?

Naravno da moze, sve zavisi od metode, landing page-eva, traffica itd.