Da li imate hobije?

Poz webmasteri,

U sta investirate dio novca od zarade? Da li imate neke hobije koji su cudni? Da li ste upoznali ljude koji imaju cudne hobije?

Sto se mene tice, ja 20% prihoda reinvestiram nazad u isti biznis. Nije tacno svakog mjeseca toliko, al probam testirati neke nove stvari pa kad skupim dovoljno podataka, onda radim analize. U prosjeku 1 od 3 eksperimentisanja zavrsi pozitivnim ishodom, sto se tice finacijski :rofl:

Sto se tice hobija, mada ne znam jel to spada u to, al to su parfemi. Kada sam usao u svijet parfema, stvarno sam prvih nekoliko mjeseci samo istrazivao parfeme. Npr u zavisnosti od vremena i temperature, isti parfem na drugi nacin emituje pojedine bazne note. To mi je bas zanimljivo bilo u pocetku, a broj parfema se sedmicno povecavao. Poslije, kada nos postane otporan na dizajnerske parfeme, prelazite u niche, to je vec senioritet. Mislim da je oko 30ak bio peak, al sad sam na 10. Najskuplji bio preko 700KM.

Od nekih cudnih hobija, to mi je kolekcionstvo starih drustvenih karata. Yugioh i pokemon, karte starije preko 20godina uglavnom. Nestvarno je kada u rukama drzite kartu u mint stanju, a proizvedena prije 20 i kusur godina. Pa pocnete uciti o gradeanju karata, perioda u kojem su nastale, pa gledate po yt otvaranja kolekcija.

Tako da ostalih 20% investiram u svoje hobije, uglavnom ovaj drugi.

Ostatak pomaganje porodici, a zatim malo online kupovine, pa malo flex :grin:

3 Likeova

Teško da će te tko nadmašiti :slight_smile:

1 Like

Nikad ne reci nikad :wink:


Ovo je moja kolekcija, mislim da fali još jedan, dva koliko znam

Btw. Koji ti je taj najskuplji parfem?

Kontam za sve koji baš vole parfeme da trebaju znati za ove

Čuh nedavno kod buksovaca za ovu radnju ručno rađenih parfema i baš zanimljivo mi bi. Neđe od tridesetog minuta počinje razgovor sa sadašnjim vlasnikim, sinom od onog čikice iz članka

Inače nisam lud za parfemima, ali mi je ovaj ubjedljivo najbolji

Moj hobi je zadnjih par godina postalo podvodno metal detektovanje. Meni baš mnogo zadovoljstva samo ronjenje donosi i vazda sam volio ronit, al kad sam još dodao tu detektovanje totalno me obuzelo i jedva ljeto mogu dočekat da krenem ronjat i detektovat.

1 Like

Moj hobi je sakuplljanje kurioziteta i replika i uredjenje interijera…trudim se ne postati hoarder…nesto sam stavio na instagram…da sam u nekom vecem gradu mozda bi napravio curio shop…nedavno sam saznao da se taj stil zapravo zove moody maximalizam…https://www.instagram.com/vladowskycom/

2 Likeova

Znam za tog čiču, saznao sam preko ovog videa još prije par godina:

Odlicna kolekcija :heart_eyes: znas onda o cemu pricam hah a ovaj parfem na koji sam mislio je LV Ombre Nomade

Na fb mi stalno iskacu videi na tu temu. Bas je zanimljivo i ko zna na sta mozes naletit