Da li je iko iz BiH digao danas pare od adsensa?

Ako vas ima iz BiH ovdje, a znam da ima…da li je neko od vas dignuo pare danas, jer ja i moje kolege nismo, iako sam isao 3x u banku, i malo me je uplasilo, jbg…ako je neko iz BiH danas dignuo neka kaže, da mogu sutra malo smireniji otići u banku…

Javim ti za koji sat.

Legnuce sutra, nema potrebe za panikom google ne vodi bake pa da propadne

Ja sam digao, obavijest o uplati od google sam dobio u subotu. Cemu panika odmah nakon 1 dana sacekaj malo ccc

@komentar ok, kolega…
@Delija znam ja za Google, oni su svoje odradili, procesuirali su račun, ali meni je problem ako su nešto zajebale ove banke u BiH, sad je do njih…prije su sve stizali na vrijeme, a danas mi ova što radi u banci nakon što sam bio treći put u banci na polasku na vrata me upita od koga čekam pare, kad sam rekao od Gugla, tj. adsensa ona reče da nisam jedini koji je dolazio i da nikome nije došlo još ništa, ovo je prvi put da mi se dešava da pare nisu sjele na račun 22-23 pa me malo zabrinulo jbg, ići ću sutra ponovo ali me zato zanima da li je iko u BiH digao danas?

@MuamerWP ne razumijem zasto ides u banku? Zar vi u BiH nemate opciju da vidite preko neta stanje na racunu ili preko aplikacije na telefonu?

Ja sam u Svedskoj i nije mi leglo od adsense ali to je zato jer je bio vikend i zbog toga lova nije mogla da legne 22, jer je nedelja.

Ali banke na balkanu??? To je katastrofa, to je klasicna mafija u odijelu.

1 Like

Potpisujem sve sta kazes, sjecas se sta su meni radili sa karticom i kada sam povezivao sa paypalom :open_mouth: --
I nema kod nas aplikacije, kod mene se moze provjeriti stanje racuna preko telefona jedino SMS porukom, a to se na placuje 0.09KM naravno :smiley: -
-

2 Likeova

@Delija, znam brate da je zbog vikenda, ali sam prije imao slične isplate na ovakav datum i dizao sam pare ponedjeljkom a jbg vidjećemo sutra, i znam da zvučim kao neki srednjoškolac koji je zaradio nešto para na adsensu pa sad dosađuje, ali ja i moja familija živimo od ovoga, imam svaki mjesec otprilike istu svotu para pa mi to dođe kao plata, pa zato me zabrinulo jbg, počeo sam sijede dlake dobivati na glavi sa 24. godine , eto o čemu sve mislim jbg…a Švedska i Bosna se ne mogu porediti ni u snovima, blago tebi što si tamo :smiley:

U vecini banaka ima opcija za javljanje sms o promjenama na racunu negdje je besplatna opcija negdje ne, al majku mu 9 feninga. Stvarno su lopovi.

A pitaj ga koliki je porez u Švedskoj na adsens? I reci mu koliki ti porez placas.

To ja kazem da su lopovi… kod mene je u 2.5€ mjesecno: internet banka(mozes sve racune placati preko neta, gledati stanje, slati lovu i skoro sve sto moze i onaj u banci), aplikacija za sve mobilne, karticu mogu da gubim ili unistim koliko hocu sve je besplatno, jednostavno sve sto postoji za racun u banci je u toj cijeni.

Nema nikakvog poreza na adsense jer banka ne reagira ako je uplata na racun ispod 15.000€ i sta vise kad sam jednom zvao da pitam za adsense poreznu rekli su da je to sitna lova i da je to OK (oko 300€ mjesecno), ima kao neka varijatna da jedan dio zarade recimo nekoliko tisuca godisnje se ne mora placati porez, nesto tako.

Naravno posto je normalna zemlja moj racun ne moze niko da gleda bez sudskog naloga a kao sto sam vec rekao banku ne zanima ako je uplata na racun odjednom manja od 15k

Svi pricaju o porezu u Svedskoj, pa on je manji nego u bilo kojoj zemlji na balkanu.
Moja sestra u Crnoj Gori dobije platu bruto 750€ a neto 450€ pa izracunajte koliki je porez, u Svedskoj je 32%

Ali u tih 32% ja imam razna osiguranja, penziju, zdrastveno (koje je jedno od najbljih u svijetu), placeno bolovanje i mnogo smijesnih stvari za nase shvatanje: kada dobijem dijete isto imam trudnicko, ako je moje dijete bolesno i ne moze u skolu ili vrtic ja ostanem kuci da ga cuvam i kao za bolovanje imam 80% od plate.

Malo sam skrenuo sa teme ali sam samo htio da podijelim sa Vama kako je lijepo zivljeti u drzavi koja toliko brine o svojim ljudima da to nekada i nekome moze biti neshvatljivo.

3 Likeova

Legle su mi pare.

UniCredit banka

Hvala brate na inf. možeš li mi samo reći u koliko sati si otprilike digao pare?

Oko 18h na bankomatu jer imam karticu za devizni račun.

Aha, nemam ja kartice, ja sam u BBI, pitaću sutra da li ju je moguće imati kod njih, jer ovako do 15:00h rade…

Digao dns… sve 5

1 Like

Pitaj ih za karticu, lakše je dosta da ne moraš ulaziti i čekati u redu.

Vjerujem da su pare legle i da sutra budeš podigao…

1 Like

pa ako đe ima banaka ima kod nas sa istim opcijama kao i u švedskoj i možeš platiti račune i ostala čuda sa njom činjet. banke jesu legalni lopovi, ali ako je nekom puno 9 feninga dat da provjeri račun onda ■■■■ ga. [quote=“Delija, post:10, topic:29333”]
Nema nikakvog poreza na adsense jer banka ne reagira ako je uplata na racun ispod 15.000€
[/quote]
u tako sređenoj državi da se tako računa? pa ja ne znam kako neko u ovo može povjerovati. nema šta banka da reaguje, reaguje država za porez.

Ja vjerujem da država više brine o čovjeku i u Ruandi, a no u Bosni, a kamoli u Švedskoj. Ne kudim švedsku. Ali to da se ne plaća porez na bilo kakav izvor prihoda u švedskoj nije tačno. Prihodi od hobija i svega drugog, možeš sam obračunati http://www.skatteverket.se/webdav/files/servicetjanster/skatteutrakning2016/prelskut16ink1.html i mislim da 99 posto osoba u švedskoj koje zarađuju od adsensa plaćaju porez.

Apsolutno se slažem da je lijepo kad država brine o njenim građanima i kad se čovjek osjeća čovjekom. Međutim ne treba pljuvati sve ovdje jer ima pored govana i dosta lijepih stvari. Jesi bio juče na kalemegdanu :slight_smile:

Eto ako hoces mogu postaviti sliku kao dokaz da preko 5 godina dobijam novac na racun i nikada nisam placao nikakav porez.

Porezna ne moze da vidi uplatu na moj racun jer banka i porezna nemaju veze jedno sa drugim, ako uplata na racun bude veca od 150.000 svedskih kruna (oko 15.000€) banka moze a ne mora kontaktirati poreznu.
Moj rodjak je iz Crne Gore dobio 30.000€ na racun, banka ga je prije nego je prihvatila novac pitala o cemu se radi, on je rekao da je prodao garsonjeru i oni su rekli: OK. Nisu kontaktirali poreznu.

Ko ima hobi ne placa porez do neke cifre…mislim glup sam sto sam uopste ovo sve pisao jer ocito neko ko mozda nikad nije krocio u neku normalnu zemlju zna sve, zato je dobro na balkanu jer svi znaju sve.

Mislis? super samo misli

Daleko od toga da sam ja nekog pljuvao ovdje… vjerovatno je zabranjeno reci istinu? Ja se ponosim sa svojom drzavom i drago mi je sto nisam dio neke zemlje sa balkana, zar je zabranjeno da se ponosim sa necim sto cijeli svijet kaze da je dobro?

Kalemegdan? he he zasto bih tamo isao kada ima boljih gradova po evropi?
Mozda tebi znaci nesto ali meni to ne znaci nista.

Edit: Da banke imaju sve isto i u BiH, ha ha pitaj u banku sta je Bank ID?

kalemegdan prekjuče (ne juče) zbog nika delija pitam? ne znači mi ništa, eto malo pratim fudbal. sve najbolje

ne mogu citati sad ovu raspravu dugu samo hocu ovo da kazem :smiley:
u Novoj banci mjesecno placam 2 ili 2.5KM sa sms usluge, da mi stize kada se desi promjena na racunu, ali kada hocu da posaljem poruku na jedan broj i provjerim racun onda mi skida 0.09KM, toliko -_-