Da li je kasno da se pocne sa FB IA?

Losa ti je matematika. Prvo za 1k eura moze da se dovede vise ljudi, drugo ne moras da bustujes sliku ili video vec clanak i imas povrat investicije, sa dobrim clancima cak i zaradu. Onda na dobre clanke je broj klikova oko 10% stim sto se i reach na takve clanke povecava. Dalje aktivan dan traje od 8 ujutru do 11 uvece sto je 15 sati, da ides clanak pa link na sat to je 7 linkova dnevno ( News mozes i vise linkova). Tako da ulozeno vracas jako brzo, sa nekim prosecnim vrednostima u toku iatog meseca si na nuli ili plusu.

3 Likeova

Da li se moze ici sa kopiranim clancima? U kom programu se izradjuju slike koje postate na FB? Gde nalazite snimke za share-ovanje, da li se snimak uploaduje na stranicu i da li je to uopste dozvoljeno?

Sve može ako te nitko ne uhvati… 99% takvih vijesti su kopirani članci i zasad to prolazi ali nadam se da neće dugo jer svi mi koji članak plaćamo 30,40,50 dolara je naravno to trn u oku.

Za slike googlati i tražiti na drugim stranicama … Krade se naravno :slight_smile:

Naravno da nije dozvoljeno koristiti tuđe primjer da uzmes moju sliku sa mog profila i objavljujes ju dalje u svrhu zaradu a da ja od toga nemam postotak odmah bi te prijavio :slight_smile:

1 Like

Onda definitivno odustajem od ovoga :slight_smile:

2 Likeova

Onda bi trebalo da se ugasi 99% stranica jer svi stavljaju necije slike. Nesto ne mogu da poverujem da administratori putuju svetom i slikaju i snimaju :slight_smile:
Kredit je dovoljan, autor dobuja free reklamu a ti sadrzaj, sem kod sadrzaja koji je odkupila neka mediska kuca, to se ne dira.

To što prolazi neznači da je uredu :slight_smile:

I iznosim samo svoje mišljenje jer me nervira ako nešto platim da drugi to koristi besplatno! Na samu pomisao toga mogao bi ga skratiti za glavu :smiley:

Ali da mi se netko javi za dogovor pa da od tog sadržaja imamo oboje korist onda bi razmislio naravno…

Treba prijavljivati sav sadrzaj koji je “posuden” bez dozvole. A ako se naide na neciji tudi sadrzaj onda poslati poruku vlasniku da on prijavi.

Tekstovi od 20-30-40$ se ne koriste za IA, takvi tekstovi i ne prolaze kod sire publike, obicnu su to usko specijalizovani tekstovi. Tako da ti sigurno niko ne kopira tekstove za FB.
Drugo bas bih voleo da znam koje ti slike i video snimke stavljas na FB? (ako ga uopste radis)
U principu bih vodeo da znam sta ti radis i kako zaradjujes posto vidim da u svakoj temi imas sta da kazes, pa mogu da zakljucim da radis sve? Ili s’obzirom da na broj odgovora i sirok spektar tema koje “pokrivas” imas ljude koji rade za tebe, pa imas visak slobodnog vremena?

1 Like

Imam i vremena da odgovoram na ove tvoje bezobrazne i provokativne komentare.

Ne neradim FB IA a niti sam fokusiran toliko na fb dok nebudem imao svoj orginalni sadržaj. Neznači da radim sve ali jako puno čitam o svemu i imam puno kontakata s ljudima koji su u raznim internet poslovima pa onda znam neke informacije i o tome…

I to je moje mišljenje o FB IA o kopiranim stvarima, vijestima gdje je i kog ljubi severina i ostali to su jednostavno vijesti za primitivne ljude i to bi zabranio!

A vi što to radite sa fb radite i dalje dok ide vam super i jos vise love zaradili na budalama :wink:

A svašta radim :wink: Za neke stvari čovjek nebi ni vjerovao jer imam jedan toliko “zastarjeli web shop” ako tako mogu nazvati koji jos uvijek donosi dobro zaradu na nekih 20 proizvoda, bavim se nekretninama, radim u IT i tako svašta nešto još…

Ako imaš leksikon daj da ti se potpisem pa ćeš sve saznati :slight_smile:

1 Like

“Nikad nije kasno” … i ostala muzička takmičenja :slight_smile:

Opet sma sebi dozvolio da udjem u bilo kakvu raspravu. Odgovor mi je dovoljan bio, ne radis FB ali znas kako se radi…Svuda samo neki teoreticari sa 0 prakse, ali vi bolje znate kako se sta radi jer ste “procitali”…
P.S. Na zalost ne radim domace stranice i na zalost ne zivim od toga “koga je Severina poljubila”, to mi je jedna od vecih gresaka…

Ma mogu ti reći samo sretno ni meni se neda voditi ove glupe rasprave majstoru za FB IA… :smiley:

1 Like

Nigde nisam napisao da sam majstor za IA, ali kako god. Ziv ti meni bio 100 godina.

Hvala i također i sve najbolje vidio sam da si dobio ćerkicu tako da vam ja iskreno želim sve najbolje još više zarade i uspjeha u Novoj godini :wink:

P.S kad ulazis u rasprave onda nemoj ulaziti napadački jer ni tebe nitko nije “napao” nego iznesi svoje mišljenje jer za to i služe forumi … nije bitno ko je šta ovdje jer netko će pronaći u mojem ili tvojem odgovoru neštu što ga zanima…

Hvala, takodje sve najbolje u Novoj godini :slight_smile:

Ja samo ne volim kad neko ko nije nesto probao iznosi misljenje, totalno je dugacije u praksi.
Ako imas npr. stranicu o citatima, sta ces drugo nego da postavljas citate koje je neko vec napisao? Ti ces da ga upakujes kroz neku free sliku, da stavis svoju logo itd. Isto vazi i za druge stvari. FB ne moze da se posmatra kao Amazon zarada, Adsense zarada sa trazilice. Jednostavno mora da ide uzimanje dostupnog sadrzaja.
Ja kokretno radim “Animal i Outdoor”, pa ne mogu da imam 20 pasa i 20 macaka da bih kreirao sadrzaj. Ono sto mogu je da uzmem nesto sto je dostupno free. Tekstovi su 200-300-400 reci uglavnom opis nekog videa bilo sa YT ili FBa, gde vlasnik videa dobija free reklamu, da to nije dozvoljeno ne bi postojala share ili embed opcija.

P.S. Sina sam dobio :slight_smile:

1 Like

Hvala na lijepim željama :slight_smile:

A slažem se s ovime ima i toga da je u praksi sve to malo drugačije i da fb drugačije funkcionira…

Ma bitno da je živo i zdravo :smiley: :beers:

1 Like

Upravo tako :slight_smile:

Taj luksus cisto svog sadrzaja imaju samo najvece stranice, tipa Boredpanda, Dodo, Unilad itd koji kupuju sadrzaj, a da imam situaciju i ja bih ga kupovao jer je to po pravilu i najbolji sadrzaj koji ide viralno i visestruko se vraca.

1 Like

Zagubilo se moje pitanje, dakle samo share-ujes snimak, ili ga downloadujes pa ga uploadujes na FB stranicu?

Da ali @Adulterer pretpostavljam da nema svoj fb page kao ni ja sad da se odlučim baviti sa FB IA realno puno su veći ulozi nego kad su ljudi kretali prije par godina. Treba čovjeku onda neko od vas koji se bavite time i odgovoriti koliko mu treba love za početak 200$, 500$, 1000$

Ja kad sam prije 10 godina napravio svoju prvu fb stranicu o cod2 koji smo tad aktualno igrali lajkovi su dosli sami od sebe, podijelili smo par gaming servera ljudi su nas reklamirali držali status na xfre i svaki dan je bilo preko 4-5k pregleda na stranici bez SEO, bez znanja bez puno ulaganja :slight_smile:

A dns svašta nešto trebaš :slight_smile:

Ima i sada free metoda, ali su sporije. Generalno ko planira ozbiljno da radi taj je i spreman da ulozi.
Vec sam gore ja mislim pisao o tome kako bih ja gradio domace stranice. Bustovanje clanaka, imas i nove fanove i plus zaradu. A i da budes na nuli to je super jer dobijas fanove za free. A ako imas love da udjes npr 500-1000$ i da se ozbiljno posvetis ovome, za mesec dana mozes da napravis stranicu od 50k+. Svaki clanak bustovanje, izmedju viralni sadrzaj i eto ode stranica u nebo.
Evo @Olaf koliko se ja secam je sa jednim dobrim videom malte ne izgradio stranicu, preveo je video od Prince Era i otislo je ultra viralno, uz to je nastavio sam kvalitetnim objavama i eto dobre stranice.