Da li je lakse rangirati sajt sa www ili bez www

Ima li veze da li je sajt sa www ili bez? Primetio sam ti mi u WMT jedan sajt sa igricama rangira za www keyword, sto je bez veze. Da li je bolje da ga redirektujem na non-www verziju? I da li backlinkove graditi na www ili ne-www verziju sajta?

Mislim da si u velikoj zabludi, jer ne smijes imat dvije verzije sajta. Znaci uvijek se radi redirekt, osim u slucaju wordpressa koji po defaultu radi samo samo jednu verziju, non-www . Google jednako gleda na www i non-www i potpuno je svejedno koju verziju ces imati. U slucaju da imas obe, imati ces problema i lose pozicije radi duplicated content.

Ja imam svuda www. (na vise stotina sajtova :P)

Samo stavi v .htaccess u root folder:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^tvojsajt.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.tvojsajt.com/$1 [L,R=301]

www je bolje iz cisto jednostavnog razloga, kada te netko bude spominjao onda ce napisati www.tojsite.com cesce nego samo tvojsite.com
E sad jel google sto promijenio stos e tice redirecta ili sav juice redirekta to neznam

Potrebno je ipak imati na umu da domena sa www. znači i četiri znaka više u imenu domene. :wink:
I ja ću osobno ako je zgodno ime u pitanju odabrati prefix www, ali ako je broj slova u domeni na granici da ih ima viška, tada je bolje ići na non www. :slight_smile:

Nisam mislio da imam i jednu i drugu verziju, vec da odaberem jednu od ove dve. Kada instaliram wordpress, imam opciju da odaberem www i non-www. Meni je nekako lepse bez www.

Da, ali ima ti tu puno razloga zasto odabrat jednu ili drugu. Kaze C3po da je URi manji, istina. Ali ako imas kratku domenu i kratkr titlove onda uzmi www jer www ima i svoju tehnicku stranu koju ces mozda trebat.

www je bolje, čak i iz aspekta generiranja linkova. npr netko na forumu ili u sms-u spominje tvoj web, ukoliko napiše tvojadomena.hr neće se stvorit link, a ukoliko napiše www.tvojadomena.hr hoće.

Ako je u pitanju wordpress, www na non www ide automatski i otvorit ce se link.

Ja uvijek www koristim. Navika.

Meni kraće, ljepše i jednostavnije na forumima i u mailovima izgleda link www.example.com nego http://example.com dok example.com uopće nije link.

1 Like

Jos cu se nadodat, pa tko ce pisat link sa http://

Dakle za seo potrebe je bolje imat www. Pa bi mozda ispalo onda da je www. lakse rangirat.

znaci en zato je gogole to voli. Nego cisto ejr ce ljudi po forumima i drugdje psiat site sa www. i tako automatski stvarati link, dok kod nesto.com nece stvarati link, a onaj koji ce pisati http:// je upitan…

mozes rangirati i jedno i drugo. ja licno gradim linkove vecinom bez www ali moras malo koristit i www da bi izgledalo prirodno, i svejedno sta kucas stranica ce otvarati.

Slozio bi se sa mnogima, da je vise pregledanije sa www iako to u upisivanju u browseru nista ne znaci jer ga automacki ispravi. A isto tako, narod je naucio da url adrese pocne pisati u browseru sa www. Samo tebas podesiti u konfiguraciji sajta i domene.

Svejedno šta se koristi, bitno da se dobro napravit redirekcija sa non-www na www ili obratno kako bi u očima Googlea to bio jedan sajt, a ne dva…