Da li je neko u zadnje vrijeme uspio odobriti web lokaciju na adsense?

Da li je neko u zadnje vrijeme uspio odobriti novu web lokaciju na adsense ?

1 Like

Jeste kod mene, pre dve nedelja, a pre par dana sam poslao za jos jedan sajt

Imas li kakav specijalan recept za odobrenje ?

Meni nikad nije odbijen ni jedan zahtjev. Zadnji prije par mjeseci. Ne znam je li ovo potrebno, ali kod mene provjereno funkcionira:

• Nova domena koja nije zlostavljana u prošlosti
• Dobar, brz i managed hosting (Kad netko klikne na sajt da se odmah učita)
• Napraviš sajt i čekaš barem 4-6 mjeseci (Ionako moraš čekati da izađe iz Sand boxa, osim ako ga ne zatrpaš backlinkovima i 301)
• Aktiviraš GSC i Analytics (Da vidiš što se događa)
• Minimalno 1k posjeta mjesečno (Da zaradiš barem 2-3€ prvi mjesec)
• Kompletno završen sajt (Obično 20-30 postova, nema praznih kategorija, autor/i, kontakt, about, privacy, terms itd.)
• Čim te odobre prebaciš se na Ezoic i zatrpaš sajt reklamama :joy: (osim ako ti je stalo do tvojih čitatelja)

Ništa od ovoga nije uvjet, samo mi se čini logično.

Prije par dana sam poslao domenu na provjeru, javim detalje

I šta bi ? Jel bio pozitivan odgovor ? Meni jos uvjek nisu odobrili oglase.

Meni je odobrena sredinom maja kada sam dosegao neki limit članaka… Prije je trebao mnogo manji broj, sada vidim da se povećalo (unikatni su članci).

Otprilike 80-ih mi je trebalo da odobre ovaj put na potpuno novoj domeni!

Jel si ti članke pisao ili ? Znam neki kazu da kopiraju članke sa chatgpt. Pa me zanima da li to ima efekta ?

1 Like

70% je moj posao po jednom članku, 30% chat gpt

Koristim AI da mi pomogne organizovati članak, uraditi strukturu, prikupiti tehničke podatke, uraditi pripremu za tražilice i x drugih stvari - što mi olakšava posao u nivou do 2-3 sata manje!

Moj je početni tekst, razrađujem ga zajedno sa AI, lektorisanje je moje i krajnje uređivanje.

Ono čisto “ubaci naslov u AI daj mi tekst da ga odmah paste u članak” - to ne bih preporučio!

Je li ima neko da prodaje adsense račun, ali da je povezan sa domenom

kakve cijene idu? …245

Imam ja ali sa blogom,nalog star oko 15g,ako je dobra cena 2-3 000e javi u porukama.Imam par naloga pa mi ne treba taj.Nikad nije imao opomene.Uz njega se dobije odobren GAM i bidovane reklame i blog.Blog je krs teski sa tridesetak objava,ali tad prolazilo.Poseta par ljudi jer ga ne koristim vise od 10g.Necu prikazivati link od bloga bezveze,nego samo onome ko zeli da kupi i prvo uplati 10 posto od cene,ako zeli da kupi to 10 posto se racuna u cenu,ako ne zeli,ne vracam novac jer je prikazan blog..Zemlja adsense naloga je Srbija.
Eto sve sam napisao kako je,ne ishvali nista.

Treba mi adsense da je povezan sa domenom

Mogu probati povezati domen,a zaboravio sam navesti da taj nalog ima i youtube kanal sa 1700 preplatnika i 200 video snimaka,bila je monetizacija ali je ukinuta jer je razlog neki reused content nesto kao ponavljanje sadrzaja…

Meni trebaju sa domenom tj webom da su povezani, a od yt svakako nemam nista

OK onda nista,mrzi me sklapati tekstove i domen postavljati..Vidim i da ti na drugoj temi ne treba domen,pa ne bi da se zamlacujem dalje.

1 Like

Haj nemoj se zamlacivat