Da li se na sajtu s dnevnom posetom oko 1000 moze prodati baner

Kao sto se u naslovu kaze, da li se moze prodati baner na sajtu koji ima posetu oko 1000, nekad manje nekad vise nesto?
Radi se o oglasniku za domace trziste, a poseta koja dolazi je sva od googla, a i od korisnika koji se vracaju.

Mislim da to ovisi o kupcu. Kao sto svaki proizvod ima svog kupca tako i za tvoj site postoji kupac ako formiras neku cijenu.

Tesko, moguce, ali jako tesko.

1000 dnevnih posjeta nije malo ako se radi o usko specijaliziranom oglasniku.
Koja je tema oglasnika?

Uopstena je tema, ima raznih kategorija, mislim da sam negde na ovom forumu ostavio link klikdooglasa.com

Super ako ćeš prodati banner na ovom oglasniku. Ljudi koji se vraćaju su vjerojatno stavili oglas i prate poglede svojeg oglasa kao i konkurentske oglase.

Da se ne otvara nova tema, evo ovdje cu postaviti. Izdajem banner u headeru na sajtu http://sportprimus.ba/.
Evo i statistika za prosli mjesec:
http://prntscr.com/cr9akf
evo i za prvih 7 dana ovog mjeseca
http://prnt.sc/cr9af8

Cijena 30 eura za mjesec dana, mozemo se dogovoriti i za neke druge pozicije ili dugorocnu saradnju.

Imas neke skokove nerealne jel to zbog neke jake fb stranice gdje reklamiras sajt?

Nije, nego kad igraju reprezentacije ili dinamo u LP dobijam dosta posjete sa google trazeci link za utakmicu, s obzirom da imamo na sajtu kategoriju za streamove.

Javi se, imam video sajt s 5k posjeta dnevno.

sportprimus.ba ima za rujan prema awstatsu (koji je tocniji od tracking coda koji koristi google):

Total visits: 903,267
Unique visitors: 297,693

U prosjeku oko: 30k dnevno, ovisi o danu i objavama, skace od 20k-60k posjetioca po danu

Posjeta raste svaki mjesec, pogotovo nakon prelaska na dedicated server :slight_smile:

Kako dolazi ta poseta, preko googla ili FB?
Mala mu je cena za baner, s obzirom da ima tu posetu. Druze, sto ne stavis adsense (nisam gledao da li imas), s tom bi posetom dobru lovu uzeo?
Otrovaste mi temu, sad ja s mojom hiljadarkom ne mogu da prodam baner, nije fer :smile:

Samo dajem precizne podatke, nadopuna :smile:

Nekih 70-75% je sa fb. Imamo mi adsense, ali najvise donose zarade oni iz tekstova. Kad je bila tekma Belgija-BiH zaradili smo 75 eura u tih par sati i tad je bila sva posjeta sa google jer su trazili link za utakmicu.

Ovaj u headeru nam donosi najmanje zarade pa smo odlucili da ga iznajmimo za sitne novce samo da probijemo led kako bi privukli jos neke klijente.

1 Like

Koji je bas prosjek zarade sa ovakvo posjetom, nekih 100tanjk evra dnevno?
Svaki adsense projekat mi je propao :slight_smile:

Za koliko mogu da prodam moj sajt, trenutno od adsensa zaradjuje priblizno 50 evra mesecno, poslednja 2 meseca, inace zarada raste iz meseca u mesec?
Verovatno moze i vise, ako se neko bolje snalazi da rasporedi oglase.
Sva poseta od googla, sem ako neko podeli na facebook, onda dolazi nesto sa fb, ali to je jako malo.

500€

1 Like

12/24 mjeseci x50e

Imas neke spamere

Znam da ima, pratim, nije to mnogo, ostavio sam zbog onoga sto se prodaje, jer zelim vise tehnickih stvari na sajtu, a manje kucica :grin: