Da li ste sami digli ovaj Discourse forum?

Moze li mi netko od admina reći da li ste sami digli ovaj Discourse forum, jer vidim da ne koristite “njihov” Digital Ocean cloud već CloudFlare. Da li ste sami radili migraciju sa phpBB-a ili vam je to odradila ekipa Discourse-a?

Napomena: Slab sam s Linuxom, pa molim trolove da se suzdrže komentara :smile:

Digao bi Discourse na svoj dedicirani server, ali moj support kaže slijedeće:

In order to install discourse, it will require to install docker demon but it requires a 64-bit installation regardless of CentOS version. Also, kernel must be 3.10 at minimum and current kernel version is “2.6.32-573.7.1.el6.x86_64”. CentOS 7 runs the 3.10 kernel but installed CentOS 6.7 does not. **

Upgrade CentOS-a ne mogu napraviti, ali koliko vidim to nije ni bitno, problem je u verziji kernela koja mora biti 3.10. Zatražio sam da dignu kernel na 3.10 na CentOS 6.7.

Isto molim pojašnjenje zašto je naveden problem u instalaciji docker daemona u 64-bit verziji bez obzira na CentOS verziju.
Hvala

Kako mislis ne koriste njihov digital ocean cloud?

Ovo sto ti salje greske znaci da imas starije verzije, znaci trebas nove verzije za discourse. Zamjeni server, uzmi Ubuntu, mislim da on ima cesce updejte. Ili ovako da ti oni to nadograde, ali mislim da ti nece, ovisi o kakvom se provideru radi.

Ok, znači site se nalazi na njihovom cloudu?
Znam da je preporuka instalacija na Ubuntu, ali recimo da moram ostati na CentOS-u. Može li se odraditi instalacija na CentOS-u?

Inače na postojećem IP Forumu imam 66K članova i taj forum je postao koma. Kakav god server da imaš on se vuče naspram večine ostalih forum skripti. Ovaj Discourse je totalno osvježenje.

Migraciju za sad ne bih radio, htio bih dići novi forum…

Pa na tom centosu sa tom verzijom kernela nemoze. A ti ako imas servera mozes i sam napraviti te updejte.

Ali pisu oni da centos 7 dodje s 3.10 kernelom, pa mozda da instaliras centos 7.

EDIT: to sto se vuce IPB mislim da nije problem do IPBa nego do servera. Vrlo vjerojatnoc e se i discourse vuci, ako ne i vise od tog IPBa.

Fala ti na odogovru dadaas.

Link koji si mi dao sam već poslao svojem supportu koji bi mi to trebao odraditi. Za CenOS7 imam malo veću proceduru sa OVH datacentrom, pa u to zasad ne bi išao…

Mislim da će Discourse puno bolje raditi od IPB-a. IP forum je pun prijava vezanih uz sporost foruma.

Prijašnja verzija IP foruma v3.x je radila fantastično na istom ovom serveru, s čak i većim brojem posjeta nego što sad imam na verziji IP 4.x.

Tad sam imao cca 300K pageviews-a mjesečno, od čega je 80-85% nosio forum.

Forumi su općenito muka za uzdržavat, uvijek overloadaju cpu i memoriju a slabo zarađuju pa često nisu ni financijski isplativi.

Pogotovo forumi s IT tematikom kakav je moj. Svi ti IT-evci znaju što je i kako koristiti adblocker i boli ih kifla, a ja od njih nemam ništa.

Da, tako da koju god forum skriptu planiraš koristit moraš bit svjestan da će uvijek bit problema sa serverom. Pogotovo ako je jako posječen forum gdje mnogo korisnika obavlja kojekakve funkcije od searcha, pm-a, postanja, vote-anja i ostalih funkcija koje komuniciraju sa databazom itd.

Možda napravi paid-membership registraciju sa zatvorenim sekcijama za goste, tako bi možda povečao zaradu a smanjio korištenje foruma i samim time cpu load?

A za zaradu se fokusiran na blog postove koje serviraš preko cache-a i ne naprežu ti cpu i memoriju.