Dali mogu hostovati web stranice na svom racunaru koji ima centos 7 i kako?

Imam racunar ove performanse
AMD x2 3.0 ghz 4gb ddr3 disk 250gb

Centos 7

Dali je dovoljno ovo i kako da hostujem webweb stranice

tako sto ces instalirati potrebne servise (apache, mysql server, dns) pojedinačno ili odjednom pomoću nekog panela (dobar besplatni je vestacp) … samo još ostaje pitanje kako ćeš srediti IP adresu jer bi trebala biti statička

Koji je bolji panel za reseller i ssl i domene i web hosting ??

Ako hostujes za sebe da isprobas i vidis kako to izgleda onda nije problem. Ali ako mislis hostati neki public site onda mislim da si promasio zanimanje.

A tvoje zadnje pitanje vidim da ukazuje da bi ti jos to nekome i reselao pa sbi ovaj topic sto prije trebalo prebaciti iz programiranja u birtiju jer mislim da mu ej tamo mjesto.

Jasno je Dadaas da je svako pitanje tipa “hostao bih svoju web stranicu u svojoj sobi” u startu neozbiljno i van poznavanja osnova materije. :blush:
No hvala ipak autoru što je izabrao barem ovu kategoriju, kad već nemamo “wannabe programiranje”. :smile: :o:

Nije problem sto je neozbiljan, nego on je do te mjere neozbiljan da niti nezna to napraviti, a na krjau bi jos prodavao tu uslugu, a krajnja neozbiljnost bi bila da nam sad tu napise kome i po koliko.

Ja vec sam hostovao 50 web stranica firmama biznisima i tako to …

Pa pitam dali se isplati na ovoj masini da hostujem web stranice ?? i Reseller i ssl i domene !??

Ako ej tako, onda se isplati. Svaka ta masina pa i ona najslabija s jednom jezgrom moze hostati odredjeni broj stranica sto se tice CPU-a to niej problem.

jedini problem je sto su to slaba desktop racunala koja moraju biti upaljena 24/7/365 a znamo da nakon samo par dana ta racunala imaju probleme, a ako i nemaju vrlo cesto taj desktop hardware koji nije napravljen za servere izgori.

Drugi problem je internet konekcija, nemam blage veze kako ti hostas te stranice, ali ako je preko tvog ISP onda je to katastrofa. Osim ako si kupio staticku IP i koristis je samo za hostanje, odnosno da ne skidas fileove i torente dok tvoji klijenti imaju posjete na svojim stranicama.

Eto, mozda se mi uopce ne razumijemo jer si tako sturo napisao svoje postove, ali svejedno meni je ovaj topic i dalje neozbiljan.

1 Like

Mozda covjek ima dobar NAS, pa ga briga za hardware :slight_smile: isto tako sajtovi firma to se slabo posjecuje ionako :stuck_out_tongue:

Da sigurno ima, onda bi mi postavljali pitanja njemu, a ne on nama.

Druze imam 2 NAS samo da znas

dobro sad meni nije jasno kako si hostao 50ak stranica kada ti je prvo pitanje bilo “Dali je dovoljno ovo i kako da hostujem webweb stranice”

kako si hostovao a postavljaš pitanje kako da hostujem

drugo sto me interesuje je kako imas 2 nasa a postavljas pitanja koja sam ja postavljao kada sam cuo za pojmove “server” i “stranica”

de se ti dogovori sam sa sobom kakav ti oblik pomoći treba

1 Like

Svega sam se u mojih 43 godine naslušao i nagledao…ovo je vrh! :joy:

3 Likes

Mislim da je red da i @c3po lajka :smile:

Ne spominjati ime moderatora uzalud. :smile:

P,S. Ali, nije loše. :o:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact