DDOS napad suspendovan akaunt na ipage

Javili mi sa ipage da su mi suspendovali akaunt jer je moj sajt hdpikčr.kom pod DDOS napadom

Problem je jer ja nemam taj sajt, kontaktirao ih i kazu da su napisali pogrešno ime sajta i da je stvarni mojsajt.kom na meti napada i da ne mogu da ga hostuju. Šta mi je činiti? Moram preseliti sajtove u roku 48 sati sa hostinga. Kontaktirao sam hawkhost i kažu da mogu preseliti sajtove ali ako bude pod napadom sajt da će suspendovat i oni akaunt. Vidio sam da imaju i neki hostinzi sa ddos zaštitom, još cijene nisam ispitao. Ima li ko neku ideju pametnu? Do sad se nisam susretao sa ovim, nisam morao vala ni sada al eto

Cloudflare ima zaštitu od DDoS. Prijavi tamo sajt i promeni server adrese na njihove. Besplatno je.

Kako je @Bob1 napisao, probaj sa ClodFlare pa da ostaneš na istom hostu? To ti je 5 minuta posla, i par sati da propagacija prođe

Ne znam u kojoj su mjeri napadi, ali CF može biti dobro rješenje

CF em ti rasterecuje server em te stiti. Imas opciju tamo videces da prijavis ako je samt napadnut da aktiviras i miran si :slight_smile: Srecno!

potpisujem za cloudflare, meni su počeli napadi tačno prije godinu dana i 10ak dana me zezali dok nisam otkrio cloudflare … godinu dana ništa :smiley: možda je taj sajt koji ddosaju na istom sharedu kao i tvoj ali kako su tebe okrivili ne znam

O kakvim napadima vi pricate, nije to nikakav ddos napad. Pa pobogu zar stvarno mislite da imate tako kvalitetne siteve da se na njima vrsi ddos napad?

To kada shared hosting kaze da je vas site suspendiran zbog ddos napada jednostavno trebate ovako citati:

Vas site je poceo trositi vise resursa nego inace i nama se jednostavno ne isplati da vas site trosi vise resursa jer onda mi nemozemo prodati vise racuna na tom serveru pa smo vas zato suspendirali, zato ili skresite trosenje resursa tako da smanjite broj posjeta na vas site ili smanjite velicinu i potrosnju sitea tako da koristitie nikakve plugine i tema neka bude sto obicnja, po mogucnosti one page .html

Sto mozes napraviti:
Odesiliti na drugi hosting, ali ako je shared onda vjerojatno ce i oni reci da ste pod ddos napadom, ili preci na VPS.
Ako prelazak na VPS nije opcija onda treba site smanjiti.
Cloudflare kao sto su psotovani kolege vec napisali je dobra opcija, oni ce ako nista drugo filtrirati traffic, cachirati page pa tako smanjiti stres na server. Kratkorocno to moze biti opcija, dugorocno ako site nastavi rasti kvalitetom i velicinom i ima sve vise i vise posjate opet ce doci do takozvanog ddos napada.

To bar nije problem, nek nam postavljač teme dostavi podatke o posetama sajtu. Što bi nagađali.

Hvala svima na odgovorima. Vidjecu danas nekako da rjesim.

@Dadaas
Iskreno i meni je sumnjivo bilo da je ddos na prilično mali domaci adsens sajt koji ne vidim razlog što bi neko napadao, kolko ja poznajem ddos a to je baš malo, to je usmjeren a ne neki random napad, a napisali su i drugo ime sajta pa mi to pojacalo sumnju. Mada malo znam o tome pa da ne lupam previse. Sad taj moj sajt trosi manje resursa no ranije u odnosu na prije god dana jer je posjeta solidno manja no tada. Oko 9k pregleda je posjeta tekst i slike ali ne neke velike slike. Svaki post jedna do dvije slike i tekst. Eto ako kome znači nešta taj podatak. Nekad prije god dana je prosjek bio oko 13-14k a znalo je ići ponekim danima mada ne prečesto i duplo više.

Nije to ni toliko bitno jer njih nezanima koliko iams posjeta, koliko imas veliki site ili bilos to drugo, pa zato i nude unlimited hosting ili neke vec ogromne nebulozne cifre.

Ovo sto se tebi desilo je cisto automatski, system je vidio da je tvoj site odnosno tvoj racun nastetio serveru i ljepo te suspendirali, a najbolje za njih i za tebe je reci da je dosla babaroga (ddos napad).

Imao sam i ja slican problem davno jos dok sam se seljakao po tim shared hostinzima, ali ja sam ga stvarno opteretio sa po 40 siteva i to sami heavy lifting sitevi.

A gle, savjete imas, cloudflare bi ti trebao biti prvi korak, on ce sigurno rasteretiti server.