Dobar IP telefon

Pokušavam sa Skypea zvati i ne valja. Kad zovem na telefon ili mobitel u Hrvatsku, onda radi dobro. Kad zovem u Njemačku, onda zapinje, slabo se čuje, prekida… ukratko, neupotrebljivo.

Koji biste VoIP preporučili da radi, da je stabilan i da ne zawebava?

thx

Meni Skype savršeno radi, a imam slijedeći uređaj:
http://www.globalfon.hr/pregled_proizvoda.asp?idProizvoda=15
.

Također, Skype mi savršeno radi i sa kompa, a koristim ove slušalice i mikrofon:


.

Hoću reći, Skype super radi (bolje od klasične fiksne linije), ali moraš imati i relativno dobar hardware (i drivere). Zato i izbjegavam uređaje sa driverima ako mogu…
Inače, svakodnevno zovem USA, Njemačku, Francusku i Švedsku.

A da nije problem to što ja zovem sa mobitela. Imam na svom HTC-u Skype aplikaciju za Android. Internet veza mi je ok, idem na kučni wireless, ali svejedno radi loše.

Međutim, hebe meto što kad zovem u Hrvatsku, onda radi super, a kad zovem u Švabsku, onda zapinje. Može li to ovisiti o provideru, tj. da je s Iskonom problem?

Doista ne znam da li može ovisiti o provideru. Teoretski da, ali nije mi to baš…

Doduše, znam da iz USA mnoge stranice koje su na Hr providerima nisu uvijek dostupne (pretpostavljam da ograničavaju međunarodni prometu u peaku radi štednje). Ustvari, koliko sam skužio, jedino T-com i Metronet nemaju te simptome.

Mislim da će prije biti problem u nečemu vezano uz mobitele. Doduše, isto imam HTC, isto se spajam preko wirelessa, sve savršeno radi, ali sam na T-comu.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja