Dobar VPS hosting (domaći)

Možete mi preporučiti dobar VPS hosting(domaći) za povoljnu cijenu???

Nije domaci hosting ali je dosta povoljan skoro pa da besplatno daju.
Digitalocean.

1 Like

kakva im je podrška?

Extra, odgovaraju u roku od par sati ali uvek izadju u susret. Oni u ponudi nemaju windows vps ali su meni vise puta izasli u susret i prebacivali vps na windows. Bukvalno mozes u bilo kom trenutku da obrises vps ili da pokrenes nov sa bilo kojom konfikuracijom naplata se vrsi na svakih sat vremena misim tako da vps mozes da koristis 10 dana pa da ga obrises i tebi ce samo za tih 10 dana da se skine novac sa racuna i onda za mesec dana mozes opet da podignes vps da menjas konfiguracije os i slicno. Dobra stvar je sto daju i kupone tako da u sustini pri prijavi moras da uplatis 5$ preko paypal ili da dodas kreditnu karticu nakon toga mozes da dodas kupon od 15-20$. Ma da sam cuo da sada pri novim registracijama daju povoljnosti od 100$ koje se mogu iskoristiti u narednih 6 meseci. Ja sam bio prezadovoljan dok sam koristio taj hosting nekih 2 godine.

Nemaju windows VPS ali su ti prebacili VPS na windows???

Podrska nepostoji jer su to VPSi gdje ti sam si svoj majstor, sam si svoja podrska. A serveri im rade nbesprijekorno tak da s tehnicke strane ih ne trebas.

Ako enznas Linux onda moras platiti extra licence ili koristis neki besplatni control panel. Uglavnom DO je za malo naprednije korisnike…

Jesi ovo izneo na osnovu toga sto si nekada koristio njihove usluge ili napamet? Jer meni ovo lici vise na “napamet”

Ne ovo lici na cinjenice:

Support:

ovo su n00bsi koji su se okusali u managiranju servera i naravno da im DO nece pomoc jer su njihovi serveri unmanaged.

Nikada u posljednjih 5 godina nisam kontaktirao nikog iz supporta. Ako me sto zanima imaju tamo chat gdje je community i oni ti mogu pomoc, ali pripazi da ce te jako strollat ako nemas pojma o linuxu…

Amin - Neka tako bude. Znaci digitalocean ipak ima neki support?

Da ima support ako si preplatio ili ti je kartica istekla ili je doslo do problema kod placanja.

Sav ostali support ces dobiti ovaj odgvor:

On our end, we do not have access to customer Droplets, thus we do not have the ability to log in

To je sasvim normalan odgovor koji bi trebalo bilo koji vps hosting da ima, Jer ako neko nije sposoban da sam instalira os, da preko terminala instalira desktop ili radi preko terminala onda nema razloga da se petlja oko vps-a. A sto se tice gore navedenog da ne instaliraju windows na vps. Ne instaliraju oni direktno windows vec samo aktiviraju boot loader a ti sam ubacis iso windows butujes i cepas dalje. Uostalom postoje na tone postova o tome posto se vec vodis time.

Da, a onda se postavlja pitanje cemu to ako mogu kupiti negdje drugdje windows server, nije da su skupi…

A sto se tice instaliranja, vecina a predpostavljam i OP trazi managed VPS hosting , sto znaci da mu je DO losa sugestija. Plus je u zagradi domaci…

Ja sam naveo predlog pa ko voli nek izvoli. Isto tako kako je naveo “domaci” isto tako je naveo i po povoljnoj ceni. Po toj liniji je dobio predlog digitalocean jer je i kvalitetan i povoljan i ima sve sto treba da ima jedan hosting. Isto tako je dobro sto podrska nema potpuni pristup vps-u tako da niko ne moze da ti brcka po fajlovima kao sto bi to sigurno bio slucaj kod nas na domacim hostinzima. Pogotovo na neozbiljnim kakvih je vecina.

jednu stvar je autor teme trebao navesti, da li želi managed vps ili unmanaged?

da li želi da mu bude podešen cpanel ili da samo dobije ssh podatke pa da on to sve sam podešava

logično, vpsovi sa već podešenim cpanelom su skuplji i nema ih jeftinijih od neke realne cijene, a unmanaged vps serveri se mogu naći za smiješne pare (contabo, mada ga ne bih preporučio ali vidim da dosta ljudi s njima ima dobra iskustva)

dakle, pitanje za autora teme: znaš li podesiti neki panel? jesi li upoznat sa terminima php, mysql, nginx, apache, bind … ?

ako imaš volju da sam naučiš podesiti server, ja bih preporučio veesp.com i njihove unmanaged vps servere, počni učiti besplatan vesta control panel, tutorijala imaš mali milion, bilo da želiš kombinacije apache + nginx ili samo nginx ili nginx + php-fpm …

JA ti preporucujem hetzner cloud. Obracunska jedinica je 1h.
Imas ovaj vps

image
+ ako hoces mozes uzet jos backup svaki dan za 0.50€
znaci sve ukupno 5.50€ te izadje a vps kida