Zapravo imam dva pitanja. Prvo je, kako dodati link na fotografiju koja se nalazi u tekstu na stranici? Trebao bi klikom na fotku otvarati foto album koji je već podignut na server.
…
…
Drugi problem je kako tekst (koji sada ide punom širinom u widgetu) skupiti tako da bude širok kao onaj donji dio zelenog dijela (naslova). Dakle da bude uži barem za desetak px s lijeva i desna?
…
…
Thnx…
Link riješen, hvala… Riješio bih i ovaj drugi problem kad bih znao u kojem dijelu style.css se nalazi code (ili pod kojim nazivom) za widget… No, hvala i za ovo.
Za Chrome (za ostale je valjda isto): desni klik na tekst koji te zanima, klik na Pregledaj element i sa desne strane vidiš stilove (koja datoteka, koji red). Možeš tu i mijenjati i dodavati stilove pa uživo vidjeti izmjene.
U glavnom css falju. To može biti svašta; main.css, style.css, custom.css…
bilo gdje u tom glavnom css fajlu, ako si pravilno selektirao element - raditi će.
Ili ako ne moze nac, napravi novi css fajl samo s tom linijom koda i zadnjeg ga doda u head, posli ostalih… To ja radin kad mi se ne da prckat puno po glavnim fajlovima, a i pari mi se sigurnije overrideat nego minjat glavni kod, ako nesto zaseres, samo ga maknes
Ma znan, u pravu si, ali sigurno nece ostat na jedoj liniji, ja osobno napravin svoj fajl tipa custom.css i samo dodajen, ode to na 200, 300 linija nerijetko hehe
A i vidin da nije bas ekspert neki pa zamisli da neku linijicu zahvati koju ne smi, ko bi ga spasia?
Hvala svima, kako god… Čovik nema pojma. Eto, za to i služi ovaj Forum ili ne?
Never mind…
Ispričavam se što sam se usudio pitati. Btw, nitko nije ispao iz one stvari naučen. Ipak ima ljudi koji žele pomoći i nama koji tek ulazimo u Wordpress. Hvala još jednom članu koji je pomogao preko PM…
Wordpress ti daje mogucnost upisa dodatnih css kodova ali moras kao admin biti logiran. Lijeva izbornicka traka izgled… ako je na hrvatskom… i tu ima manual css kak pise na hr neznam. Alo vidis css pa onaj kod samo tu zaljepi. U slucaju da se nista ne dogodi… onda dodas !important.