Dodavanje linka na fotku

Zapravo imam dva pitanja. Prvo je, kako dodati link na fotografiju koja se nalazi u tekstu na stranici? Trebao bi klikom na fotku otvarati foto album koji je već podignut na server.


Drugi problem je kako tekst (koji sada ide punom širinom u widgetu) skupiti tako da bude širok kao onaj donji dio zelenog dijela (naslova). Dakle da bude uži barem za desetak px s lijeva i desna?



Thnx…

Prvo kada se editira tekst ima opcija u gumbima gore zq dodavanje linka izgleda kao osmica ukoso.

Drugo na vise nacina trebalo bi poznavati barem malo css.

Link riješen, hvala… Riješio bih i ovaj drugi problem kad bih znao u kojem dijelu style.css se nalazi code (ili pod kojim nazivom) za widget… No, hvala i za ovo.

Ostavi nam link pa cemo ti tacno reci :wink:

Za Chrome (za ostale je valjda isto): desni klik na tekst koji te zanima, klik na Pregledaj element i sa desne strane vidiš stilove (koja datoteka, koji red). Možeš tu i mijenjati i dodavati stilove pa uživo vidjeti izmjene.

1 Like

http://www.stara-kapela.hr/proba/
tekst sa lijeve strane, “Knjiga utisaka”…

style.css

.textwidget {
  width: 270px;
  margin: 0 auto;
}

prevrtio sam sto puta, ali ni sa Ctrl+F ne nalazi ovaj dio coda…

Ne nalaziš ga jer ga nema. Ti ovo moraš dodati.

Gdje točno, a da ne pokvarim sve…?

U glavnom css falju. To može biti svašta; main.css, style.css, custom.css…
bilo gdje u tom glavnom css fajlu, ako si pravilno selektirao element - raditi će.

Ili ako ne moze nac, napravi novi css fajl samo s tom linijom koda i zadnjeg ga doda u head, posli ostalih… To ja radin kad mi se ne da prckat puno po glavnim fajlovima, a i pari mi se sigurnije overrideat nego minjat glavni kod, ako nesto zaseres, samo ga maknes :smile:

Zbog jedne linije koda još jedan file?
To nije dobra praksa.

Ma znan, u pravu si, ali sigurno nece ostat na jedoj liniji, ja osobno napravin svoj fajl tipa custom.css i samo dodajen, ode to na 200, 300 linija nerijetko hehe
A i vidin da nije bas ekspert neki pa zamisli da neku linijicu zahvati koju ne smi, ko bi ga spasia? :smiley:

Ajde bogati vidite da čovik nema blage veze šta i kako, reci te mu kako je najlakše odradit i ćao. Kakve prakse kakvi bakrači.

Ovo je radilo vec juce, a vidim radi i danas sa ponudjenim snippet-om.
U svakom slucaju, za saznati u kojem je fajlu CSS rule:

  1. desni klik na zeljeni element (slova, sliku, paragraf, div,…);
  2. inspect element u Chrome-u (ili drugom browser-u, licno koristim Chrome)
  3. na lijevoj strani se utvrdi da li je dobar element selektovan
  4. na desnoj strani kod pravila, uz samu desnu marginu pise u kojem je fajlu smjestena.

Hvala svima, kako god… Čovik nema pojma. Eto, za to i služi ovaj Forum ili ne?
Never mind…
Ispričavam se što sam se usudio pitati. Btw, nitko nije ispao iz one stvari naučen. Ipak ima ljudi koji žele pomoći i nama koji tek ulazimo u Wordpress. Hvala još jednom članu koji je pomogao preko PM… :beer:

1 Like

Wordpress ti daje mogucnost upisa dodatnih css kodova ali moras kao admin biti logiran. Lijeva izbornicka traka izgled… ako je na hrvatskom… i tu ima manual css kak pise na hr neznam. Alo vidis css pa onaj kod samo tu zaljepi. U slucaju da se nista ne dogodi… onda dodas !important.

.textwidget {
width: 270px !important;
margin: 0 auto !important;
}
Ja kod nisam provjeravao ali ako je dobar to ti je to

Japac, hvala na savjetu i trudu. Oba problema riješena… :smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey