Obzirom da sam poceo “polako” ulaziti u sferu domaceg e-commerce-a, ovdje cu ubacivati domene koje mislim da imaju potencijala za razvoj “necega”, cisto da pomognem i drugima usput
Cisto da se ne oslanjate na mene da objavljujem (a objavljivacu one koje nadjem zanimljive), kopiram PP koju sam poslao @Goci tako da mozete i sami da trazite
Evo ti link konkretnih parametara koje ja koristim (i dokle sam dosao sa svojom pretragom):
a ukoliko ne bude radio, koristi navedene parametre u filterima:
Domain name settings:
No numbers
No Characters
Dictionary Word Domains:
Oznacis “Croatian”
Max words: 1
Listing settings:
Only available domains
Eh sada, kada apliciras sve te parametre, obicno ce ti sajt prikazivati domene slobodne u zadnjih godinu dana, ali ti imas opciju da izaberes liste Deleted .com domena po mjesecu/godini, koju koristis da dobijes veci output pretrage.
Gledaj, domena ko domena je nista do samo identitet.
Naravno ako je neko ozbiljan i zeli da pocne nesto na jednoj od domena, moze skloniti sve penale i poceti od 0.
Sto se tice pending delete domena, njih aktivno pecam (za strano trziste), one kvalitetnije
imao sam problem sa namecheap/spaceship kad sam prvi put napravio bota jer ova dva registra kesiraju pretrage, pa sam dosta kvalitetnih domena omasio, ali se sada dosta peca
sledeci cilj je registracija LLC-a, ICANN akreditacija i direktna komunikacija sa VeriSign za .com domene
svi backlinkovi su losi seo spam, ali ima top ime .com za moju nisu
ako napravim disavow.txt za google konzolu, da li cu na taj nacin izbjeci negativne strane koristene domene i da li je to dovoljno… gledanjem na web archive nekad je tu bio google-ov blog i ubaceno nekoliko amazon clanaka…