Domaći Web Shop

Da li neko od vas ima iskustva sa domacim web shopom koji pokriva zemlje u regionu?
Imam domacu web stranicu sa posjetom od 8-10 k dnevno, i veoma jasnom ciljnom grupom. Podjednak broj posjetilaca dolazi iz SR, HR i BiH. Vec dugo razmisljam da plasiram par svojih proizvoda, otvorim web shop i ovu stranicu povezem sa web shopom.
Posto nikakvog iskustva tu nemam, prvo mi se postavlja pitanje, da li je izvodljivo proizvoditi robu u Srbiji, produkte otuda slati u Hrvatsku i BiH.
Proizvodi nisu kabasti i vazu do 2 kg.
Ako neko ima iskustva bilo bi fino kratko da mi izvijesti o tome.
Drugo, nudi mi se za gore pomenuti projekat jedan tematski odgovarajuci web shop, koji je imao dobar biznis tj. start up, dobre back links, i koji je pukao i ugasen je prije godinu dana. Za shop je vezana i FB stranica sa 17k followers.
Za web shop mogu da napravim neku procjenu koliko bi novaca dala, ali sa FB veze nemam, no vidim da se zadnjih dana masovno pise o krahu i smanjenju dometa na FB.
Koliko vrijedi danas 17k followers na domacem trzistu?
Hvala

Sve ti zavisi od aktivnosti tih 17k koji prate stranicu. Ima stranica od 100-200k koje su mrtve i imaju reach kao stranice od 15ak k ljudi. Po mom mišljenju ne vrijedi ništa, nekih 50ak eura

Hvala na odgovoru. Pa iskreno mislim da mozda zbog ukupne slike i vjerodostojnosti shopa, tih 17000 bi krasili eto imidz. Ali rijec je o produktoma za djecu i majke, a djeca brzo rastu, tako da mislim da nisu potencijalni kupci, iakp su nekad bili. Kupci bi stizali s te moje stranice

Javi se u PM :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey