Domena na black listi

Primijetio sam da mi mailovi završavaju kao spam na Gmailu. Daljnjim istraživanjem primijetio sam da mi je domena na blacklisti. Domena je nova, nikakve spamove nisam slao, ništa. Što poduzeti?

Vjerovatno je server sa kojeg šalješ mailove na black listi, odnosno, možda je problem u hosteru.

Nakon malo analize…
Domena nije na blacklist, a nisu ni mail serveri od hostera. Mailovi nisu odbijeni, već dođu u korisnikov sandučić, ali su tamo označeni kao spam. Analizom pojedinih email headera povremeno mi javi da je IP adresa blacklistana. Provjerom IP adrese došao sam do zaključka da te IP adrese pripadaju T-comu (budući da preko njih idem na internet i doma i preko mobitela). Ne vjerujem da bi to trebalo nešto značiti…

E sad, kako je hosting shareani, možda su neki mailovi poslani sa istih mail servera koje i ja koristim negdje označeni kao spam, pa onda gmail i hotmail (yahoo ne, druge nisam probao zasad) i moje mailove označavaju kao spam.

Hoster me prebacio na drugi server i sad sve radi kako treba. Ja sretan :smiley:

Ponekad znači. Neki korisnik kojem je ta IP-adresa bila dodijeljena je svojim aktivnostima istu doveo na crnu listu. Onda probleme imaju ljudi imaju peh da im kasnije bude dodijeljena ta adresa.

Meni se to jednom davno desilo kada sam tek kupi novi VPS. Ista stvar se desavala i skuzio sam da je IP od VPS-a na black listi posto osoba koja je prije mene imala taj IP je spam slala na veliko. Nakon toga sam zatrazio da mi zamjenu IP adresu i poslje je sve sljakalo ok.