DotEasy $15 Domain Transfer Fee

Pre nekih godinu dana sam kupovao domene na popustima kod razlicitih kompanija.
Mislim da su uglavnom bile “preporucene” u nekom postu ovde, ali moguce da sam i sam neke iskopao.
Kako bilo, jedna od njih je bila i DotEasy kompanija - doteasy . com
Uzeo sam (na srecu) samo jednu .net domenu, mislim da su imali cak i neko ogranicenje koliko se moze posto je cena bila npr duplo niza ili tako nesto, i sad imaju npr com/net/info/org za $5.
Uglavnom istice uskoro godina dana, pa iako dosta od tih domena nisam ni pokrenuo, ovih dana biram neke sa kojima cu uskoro eksperimentisati, podizati sajtove, itd, pa ih produzujem, te je i ova DotEasy dosla na red.

E sad, prvi put mi se desava da mi neko ne da otkljucati domenu radi transfera.
Izbacuju neki error i kao vidi sta kaze support, ja ih cimnem i oni mi objasne:
“Having said that, we see that your domain was registered under the promotional pricing. Domains that are in the promotional pricing are subject to a $15 Domain Transfer Fee should you wish to transfer the domain away.”
Ja zbunjen malo opet ih pitam konkretnije, da proverim, da li to znaci da moram platiti $15 dolara prvo njima, pa onda i transfer fee npr NameSilo-u? - do sada sam placao samo ovo drugo.
I odgovaraju:
“Yes, if you wish to transfer now, you do have to pay the $15.00 Domain Transfer Fee. Alternatively, you may renew the domain onto the regular rate, and then transfer the domain after 60 days. At that point, no domain transfer fee will be needed.”

Pitao sam ih da mi pokazu gde je to pisalo u TOS, mozda i jeste, ali u onim dugackim koje niko verovatno ne cita, u onim osnovnim na sajtu ne secam se da je bilo a njih cak i procitam kad su tako neke akcije da budem siguran.
Npr pitao sam ih i sada na ovim $5 popustima da li je ista kvaka, 99% jeste, ali opet ne vidim gde to pise?

Ne znam je li postoji workaround, i ne znam ima li ko kakva iskustva sa njima long term, slicna, ili dobra.
Takodje ne znam ni da li cu i sta raditi sa domenom, nije big deal, ali reko cisto da napravim temu da znaju ljudi ako kupuju tamo domene na popustu jer nisam video ovde nista za njih, ne deluju mi prevarantski ili jeftino, kao da se i sluze ovim forama, ali bolje znati na vreme.

2 Likes

Inace ako ti je do isteka domene ostalo 60 dana ili manje nemoguce je napravit transfer,moras ju prvo produzit pa onda transferirat. Pri tome ne mislim na doteasy nego na svih.

Kak to misliš? Mislim da si u krivu… Ja transferirao više puta domene koje istječu u narednih par dana?!

60 dana ograničenje o kojem pričaš odnosi se na prvih 60 dana od kad si registrirao domenu ili je transferirao iz drugog registra.

Da, domena je u transfer lock periodu 60 dana od registracije i 60 dana od transfera na drugi registrar. Nekada i 60 dana od promjene whois podataka, bilo da promijenite i samo e-mail adresu.

Locka nema prije isteka, ali je uvijek preporučljivo napraviti transfer barem 7 dana prije isteka da ne bi zapelo. S druge strane, ja sam radio transfere i nekoliko dana NAKON isteka domena i normalno jer prolazilo.

Obično se slažem sa tobom ali ovo nisi u pravu. Transfer domene sam napravio tri puta u zadnjih mjesec dana, sa GoDaddy na NameCheap, do isteka je bilo 5-15 dana, sve uredno, plaćen transfer i NameCheap produži za još godinu dana.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja