Dropdown i slike s koordinatama

Da li je moguće napraviti dropdown i da odabirom vrijednosti na tom dropdownu dobijem točno određenu sliku vezanu za tu odabranu vrijednost i još ktome da se ona prikazuje na točno određenom dijelu stranice, znači da povuče koordinate vezane za odabranu sliku. Nezz jel sam dobro objasnio. Znači ako je odabrana slika A u dropdown-u onda povuče slika_A.png i koordinate x=20, y=20, ako je slika B onda je slika_B, koordinate x=25, y=20, ako je slika C onda slika_C s koordinatama x=25, y=30 itd.

Moze naravno, samo mi nije jasno sta tacno mislis kada spominjes ove koordinate ? Koja je njihova uloga, odakle dolaze ?

Pa pretpostavljam da bi svaka slika bila vezana s spremljenim koordinatama (gdje bi sama slika bila position:relative a koordinate bi bile top, left itd.).
Znači kad kažem koordinate mislim na position property, nikakav gps i ništa slično :sweat_smile: već čisto pozicioniranje na ekranu.

Tu bi bilo više setova slika koje bi bile zavisne jedne od drugih (position:relative). Npr. ako je odabrana slika A, slika B mora biti 10px više udesno, ako je odabrana slika C, slika B mora biti 5px ulijevo. ako je odabrana slika C, slika B se ne prikazuje uopće itd., itd. Vjerovatno bi trebalo i nešto conditional programminga.
Ne mogu previše u detalje da ne razotkrijem ideju a čini mi se skroz originalna i sa dosta potencijala. :smirk:

Koliko vidim to bi bilo rješivo povlačenjem iz baze, nešto poput ovoga samo umjesto color u tom slučaju kod mene bi bilo za position.
I prilikom unošenja slike bi morao bi morao za svaku definirati position i slati u bazu.

Nije mi inicijalno bilo potpuno jasno zasto na koji nacin zelis iskoristiti te koordinate, da li ispisati ih samo pored slike ili pozicionirati slilku u odnosu na njih - naravno jasno je da se ne radi o fizickim lokacijama :roll_eyes:

Sve u svemu da, izvodivo je i to prilicno jednostavno - sve se da zavrsiti u par linija Javascripta, kako ces ti povuci te podatke do frontenda u to ne ulazim ali sam dio oko odabira slike, i prikazivanja je na odredjenom mjestu u viewportu je prilicno lagan.

U najprostijem smislu dropdown vraća 0, 1, 2 …itd numeraciju tj redni broj odabranog polja. Ti naravno da uz svaki od brojeva možeš vezati koju god informaciju želiš i dalje raditi sa odabranom informacijom što želiš.
I taj dohvat informacije po rednom broju…imaš nebrojeno načina za izvest. …tako da u tom smislu možeš što želiš.

U drugom pak smislu da nisi nit predstavio problem, a već se bojiš da će ti netko otuđit ideju …tak pak razmišljajući nebuš ništa napravio.

Kad bolje pogledam i ne čini se komplicirano, ali svejedno sam htio utvrditi da li razmišljam u ispravnom smjeru te da možda postoji bolji način za takvo nešto. Uostalom tome i služi forum, a možda netko i nauči nešto novo, zar ne :slight_smile:

Hehe što se ideja tiče moram priznati, tu sam prilično paranoičan, jer ih imam puno i primjetio sam da ih ljudi vole “posuditi”. Tako da se moje dijeljenje informacija na kapaljku pretvorilo u “profesionalnu deformaciju”. :smile: