Drugačiji stil web stranice

Što kažete na ovakav tip web stranice za web studio?
http://www.igreklik.com/slike/images/48740413942502633634.png

na mobitelu ovako izgleda…

1 Like

Dobro izgleda! :slight_smile:
Jedino bih možda promijenio sliku kod "internet trgovine) nekako mi je pretamna obzirom na to da su oko nje plava i crvena boja. :slight_smile:

Meni se taker svida ovakav stil, i sam radim na necem slicnom…

Šminka nema šta. 20 znakova.

Problem je kako srediti naslovnicu web sranice… ovo je kao podstranica “ŠTO RADIMO?”…

Pisat ću na način kao da se znamo dugo, nemoj shvatiti grub post.

Da nisi naveo i da u meniju nije označeno, ja bi reko da je to homepage…
Po mom mišljenju ovo u modernom svijetu nije neobično, i ima i svoj naziv, onepage dizajn.

Može se doraditi da izgleda vrhunski, primjere imaš mali milion na themeforest. Samo upitno je koliko naše tržište takve stranice podnese.

Moj savjet ti je, da nešto na sličan način uradiš homepage, a podstranice trebaju da sadrže bitne i detaljnije informacije.

Zamisli da si ti klijent i dođeš na stranicu i da moraš kliknuti 3 ili više put da bi dobio detaljne podatke ili ono što te zaista zanima.

Sve što je duže od jednog klika, prijeti ti da klijent neće ni pronaći ono što bi mu ustvari htjeo i reći.

Ne znam da li ti je to finalni tekst, ako jeste, poradi obavezno na njemu. “… dovest će vam više posjeta nego što to možete podnjeti” ?

Najpreče je da klijentu dadneš do znanja da mu možeš riješiti njegovu muku, nabrajanje tvojih usluga i slično, mi smo ovo ono je sekundarno.

Primjer radi, kada odeš na apple stranicu, tu ne piše kada otvoriš neku meni stavku, velikim slovima “TABLETI” pa ispod toga… mi pravimo tablete u tolikoj mjeri, da nećete moći podnijeti prodaju tableta.

Nego piše:

Moćniji i tanji nego što možeš zamisliti. Istraži svijet iPad-a >

I onda to tebe zainteresuje, pa klikneš na to, i onda ti oni pokažu lijepo uređenu prezentaciju, i poslje toga si njihov.

Znači boli korisnika k**** što mi njemu nabrajamo, hej imaš ovo imaš ono od naših usluga, njemu je bitno na prvu da mu daš do znanja, “Boli te glava, evo kako ćeš riješiti glavobolju”, onda mu poslje tamo govoriš, mi smo to i to, možemo vam pomoći rješavanju vašeg problema.

Vjerovo ili ne, ali imaš likova koji ne znaju šta je recimo Internet Trgovina, a imaju web shop (mislim nisu znali prije nego što su pokrenuli), ali su pokrenule je zato što su vidjeli natpis veliki “Kako uspješno prodavati robu preko interneta” ili sl.

Nadam se da si razumio na šta ciljam i da će ti post biti od koristi. Samo nastavi uporno raditi, isplatiti će se.

Hvala Hvala… budem probao nesto u tvom stilu :slight_smile: