Drugi koristi moje slike na FB bez pitanja odobrenja

Imam mali problem objavio sam slike na svojoj fb page stranici i na slike sam stavio neki svoj logo, sad druga fb stranica je uzela moje slike postavila i izrezala taj logo da ga nema, postoji li ikakva mogucnost da ja izbrisem taj post, prijavim, da li on moze to tako uzet, kontaktirao sam ga trazio da izbrise slike sa fb i lik me je hladno samo blokirao.

Vrlo tesko

Savjetujem ti da stavis logo kao watermark na centralni dio slike tako ga niko ne moze izrezati

1 Like

Jesi ti licno usliko to?

1 Like

@simeon Da ja licno sliko i postavio i dodao svoj logo, al dole pri donjem dijelu slike i on je samo izrezao slike bez tog loga i dodao kod sebe na fb stranicu. Da naglasim da je BiH u pitanju.

jbg, onda udaraj polu-transparentan watermark preko citave slike onda ne moze izbrisat

1 Like

Znaci li da nemam nikakve zastite, a kao medijski portal je u pitanju taj sto mi je klepio slike na fb. Moze li ovo pomoc https://www.facebook.com/help/ipreporting/report/copyright radi li to … jel neko mozda koristio da mu je pomoglo.

1 Like

Pokušaj pa vidi možda ti facebook pomogne …mada čisto sumljam da od njega nešto možeš očekivati.

Kradu ljudi što bi rekli iz očiju, kradu od roditelja,sestara, braće, a da neće ukrasti tuđe - običnu sliku ih…šta je to ( sarkastičan sam) mala maca…

Sve su nam državice ,pune lopova, prevaranta, muljatora, lažova secikesa i ostalog šljama malo je poštenih ostalo.

1 Like

Vise me zanima da znam za ubuduce šta kako pa zato i ceprkam da vidim kakvih sve mogucnosti imam kao autor slika koje postavim na FB. Izgleda slaba vajda haha hvala svima na odg.

1 Like

Saljite zahtjev non stop, neki znaju podnijet i do 50 puta prije nego se zalba prihvati. Kad prihvate, toj osobi ce ici restrikcija od godine dana, fb ce ga obavijestiti da vas moze kontaktirati na email, pa onda vi njega izignorisite. U slucaju da ima vise vasih slika, prijavite i ostale, ako dobije 3 restrikcije zbog krsenja autorskih prava stranica ce mu bit izbrisana. Tako je bilo prije.

1 Like

Da li preko ovog linka da saljem https://www.facebook.com/help/ipreporting/report/copyright ili ima neki drugi link. Koristio je 14 slika u jednom postu. Sad jel dovoljno samo da taj post sa svim slikama prijavim?

Da, da, navedite to prvo- da ste vi vlasnik prava na slike. Jao 14 slika odjednom, prijavite i post i svaku posebno. Bas bezobrazno od njih, i jos ste im slali poruke a oni ne reaguju. Samo prijavite

1 Like

I u tom formularu ispunite svoje podatke, stavite vezu na svoj profil ili bilo sta ako imate gdje predstavljate slike, stranicu ili slicno. Pa u nastavku prilozite linkove svake fotografije s te stranice. Koliko vasih slika toliko linkova za prijavu. Dalje navedite da se sluze kopijom vaseg rada. I na kraju im napisite da ste ga kontaktirali ali d avas ignorise i slicno.

1 Like

Da javim rezultate, prijavio sam preko gore navedenog linka samo jedna prijava i oko 30 sati od prijave FB je izbrisao njegov post sa uzetim slikama bez dozvole i obrisao je sve uzete slike. Hvala svima na pomoci i savjetima.

1 Like