Duplicate content - trailing slash za home stranicu

Poceo sam da koristim SE Rangking tool, najjeftiniju verziju, cisto da ispravim na sajtu greske koje bez tulova nisam mogao da detektujem.
Izmedju ostalog, dobijam i Warnning za “Duplicate content” za Home stranu, tacnije ovaj tool detektuje pocetnu stranu i sa / i bez, npr domen.com/ i bez crtice domen.com.
Za podstranice tipa domen.com/nesto i domen.com/nesto/ sam odavno u htaccess ubacio da uvek vraca link sa crticom, medjutim, taj deo koda koji je u htaccess ne obuhvata i home stranicu.
Probao sam neke druge sajtove da propustim kroz SE Ranking i za njih vidim da nema prijave za duplirani sadrzaj.
Zna li neko kako da se ovo resi sa ovom home stranicom, tako da tool ili bilo koji robot uvek detektuje samo sa crticom domen.com/ ?

Guglao sam juce i danas, ali ne nadjoh nista konkretno za home stranicu, vec samo za podstranice.

U čemu je rađen web?

Custom je, nije Joomla i WP.

Ovo ti je za homepage

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*[^/])$ /$1/ [L,R=301]
1 Like

Mislim da možeš to ignorirati, eventualno je greška samo u tom toolu, a pogotovo za Google bot to neće biti zbunjoza. :slight_smile: :o:

Nece, ali stvar je u tome da kada je link bez trailing slasha to se smatra fileom i iza tog filea nema nista, to je konacno. Kada je trailing slash na kraju to se smatra folderom i iza toga moze postojati jos podfoldera ili fileova.

Da, nešto se sjećam i ja toga… :slight_smile:
No ipak, sve moje websiteove Google prepoznaje i pamti bez slasha, pa tako i ovaj Forum i Geek.hr, no znamo da “iza toga postoji jos podfoldera ili fileova”. :wink:

A to je zato jer se index stranica u pravilu otvara bez slasha.

Ovo ti izgleda neće uspjeti. :slight_smile: Bez slasha, da. Probaj onaj kod što ti je napisao Mrgood. :o:

Hvala! Probavu, uradicu Audit, pa javim.

Nisam siguran da li treba da se ignoriše, jer vidim da nekim sajtovima ne prikazuje taj dupli content, a stavio sam i canonical sa /

Bez slesha prikazuju svi browseri, a kad iskopiras domen iz address bara i zalepis kopirano negde, vidiš da ima / na kraju iako se ne vidi kad kopiras :slight_smile:

Slepo koriscenje bilo kog tool-a je totalna glupost. Svaki tool jednostavno stvari vidi plasticno, a ovaj tvoj “problem” je u kategoriji onih koje treba ignorisati.

3 Likeova