Dva Google Business subjekta na istoj lokaciji (Kafić + Restoran)

Ekipa imam pitanje, punac ima kafić (prizemlje + kat), ali su nedavno nešto renovirali i napravili su na katu prostor za jelo. I dalje je sve pod kafićem jer ima samo doručak i jednostavna jela (marende), pa me zanima može li se praviti dva business profila na Googleu za istu lokaciju, tj. istu firmu na kraju krajeva.

Razlog zašto pitam je to kad stranci traže restorane na području, njihov kafić se ne izbacuje jer je caffe & night bar. uspjeli smo ubaciti samo da ima kuhinju, i naravno stavili smo nekoliko slika marendi. međutim mislim da bi puno bolji rezultat bio kad bi se na Google baš prikazivao kao mjesto za jelo.

Da rezimiram: u prizemlju i na terasi je kafić, na katu je dio samo za doručak i marende.

Palo mi je napamet da napravim novi profil koji bi se zvao tipa “Ime Kafića” + Food, ili tako nekako, čisto da ih odvojimo da budu dostupni na Google. Ono što me brine je da ne bi bezveze privukli kakve inspekcije i slično. Mislim da što se tiče Google-a da bi to lako mogli riješiti, ali ne znam smije li to zakonski. Koliko vidim u USA bez problema prave “fake” google business profile.

Također ako netko ima kakvu drugu ideju, slušam.

Po meni ti je to bezveze. U svakom restoranu možeš popit kavu ili piće, tako da to odvajanje restoran / kafić baš i nema nekog smisla.

Ali ne mozes u svakom kaficu pojesti. Mislim da me nisi najbolje razumio.

Iako se i meni čini da ništa od toga ali idem pitati ako tko ima iskustva haha

Gledano s pravne strane, G profil nema pravnu osobnost niti ima ikakvu težinu pred našim zakonodavstvom. Tako da fake profil nije problem.

Ali u svakom restoranu možeš popiti piće ili kavu bez obveze da moraš jesti.

Inspekciju moze zanimati samo dali imas registriranu djelatnost za pripremu hrane. A googla moze zanimati dali se tamo stvarno priprema hrana. Tako da ponekad znaju zatraziti i video zapis dali je tamo takva djelatnost. Tako da nema problema. Mozes na google mapsu imati i vise poslovnih jedinica, a jedna firma. To nije fake.

1 Like

Ali kakve to veze ima s ovime sto on pise? Ako neko hoce jesti, nece njega izbacit, iako ima jelo u ponudi, zato hoce da napravi da postoji i restoran pa da ga izbaci ako neko bude pretrazivao google za restorane

1 Like

Mozes slobodno to napraviti, ja sam otvorio 3 djelatnosti za jednu firmu, razlog je razlika u radnom vremenu za odredjenu djelatnost.

1 Like

Ma najviše me strah da ako napravimo drugi profil, da ne bi zbog nekih kršenja pravila Googlea obrisali oba profila, e onda je veliki zajeb haha.

Nece sigurno, meni su kasnije poslali zahtjev za spajanjem dva profila, jer su imala ista radna vremena, pa sam na kraju prebacio na drugu adresu, tako da sam dodao slovo “a” pored kucnog broja :slight_smile:

1 Like