Elektronski Dnevnik

Pozdrav,

Pravim elektronski dnevnik. Eh sada, sve osnovno je dodano: izostanci, ocjene, poruke, management, izvjestaji itd.
Sta biste vi kao ucenik ili roditelji voljeli vidjeti na jednom takvom servisu?

Mislim da postoji u HR-u već elektronski dnevnik u nekim školama, možeš pogledati kako su oni to uradili i koje opcije imaju :slight_smile:

Ono što meni prvo padne na pamet je:
ocjene i prosjek ocjena… (zaključene ocjene)
poruke - da roditelj može poslati poruku učitelju ili učitelj roditelju
informacije - kada je roditeljski

[quote=“nedimx2”]Mislim da postoji u HR-u već elektronski dnevnik u nekim školama, možeš pogledati kako su oni to uradili i koje opcije imaju :slight_smile: alo ideja :slight_smile:

Ono što meni prvo padne na pamet je:
ocjene i prosjek ocjena… (zaključene ocjene)
poruke - da roditelj može poslati poruku učitelju ili učitelj roditelju
informacije - kada je roditeljski[/quote]

Iz Bosne sam, ali kod nas ima jedan bas dobar elektronski dnevnik… BOSNA SEMA obrazovne institucije. Uglavnom,
moj elektronski dnevnik je mozda cak i nadmasio taj SmartSchool. Ali eto, jucer sam poceo praviti forum. Ipak, treba jos malo ideja :slight_smile:

kao učenik definitivno nebi volio da staviš ocjene :stuck_out_tongue: HAHAHA Ali da kao što je i nedimx2 napisao, to je osnovno što bi trebalo, i još bi možda bilo dobro dodati ono što je profesor zapisao o učeniku u dnevnik, vladanje i izostanke…

Sve sa polja skole je uradjeno… toliko daleko seze da sam cak napravio i socijalnu mrezu izmedju profesora, dijeljenje slika izmedju profesora i roditelja(znate ono tipa: danas smo isli u posjetu toj firmi…) a sada radim na forumu. Roditelj moze poslati zahtjev za neko uvjerenje sekretaru i on ce ga automatski generisati (recimo ocjene iz tog i tog razreda) itd. Takodjer u planu je i anketa izmedju roditelja i tako dalje.

Ako imate kakvu skolu da joj treba elektronski dnevnik samo javite xD

Ali ima li jos koja ideja izvan ovoga?

Da li si pokrio stanovišta savjeta roditelja? Mislim da bi bilo dobro da napraviš sekciju za informacije o savjetu roditelja, jer mnogi roditelji iz savjeta u Bosni i Hercegovini na roditeljskim sastancima ne upoznavaju ostale roditelje šta se radilo tamo, tako da bi im ovo bilo veliko olakšanje.

To ce biti pokriveno na forumu. Znaci, prilikom kreiranja razreda, na forumu se kreira i ta tema :slight_smile:

a kako si ti zamislio unos u elektronski dnevnik. ko će ti unositi te informacije ocjene, izostanci itd. Meni zvuči malo preambiciozno da će to raditi nastavnici pošto bi onda trebali imati računar na času. Ako ga nemaju nema šanse da ga unosi na odmoru ili poslije nastave???

naravno da ce nastavnici unosit. u danasnjim vremenu svi imaju racunar, a i sto se skola tice i one ce imati u svakoj ucionici. ko bi to trebao unositi ocjene? o.O

Aplikacija, odnosno sustav se već koristi u mnogim OŠ i SŠ diljem RH.

  • pod marketinški nazivom “E-Dnevnik”, navodno CARNet-ov plegijat od aplikacije “SchoolBook” koju je izradio učenik i pobrao ekipu na natjecnju iz informatike :wink:

Više na:
Toni Dalić: CARNet-ov “e-imenik” je plagijat moje aplikacije SchoolBook! | Elektronički Varaždin | eVarazdin.hr

Aplikacija je inače dosta složena, jer ima više dijelova tipa administrator, profesor/nastavnik i učenik/roditelj.
Mogućnosti su razne.