Email hosting provider (kao MailChimp)

Bok,

Pratim MailChimp već 2 godine no nisam još imao potrebu slati veću kampanju. No sad je i to došlo na red i slao sam za korisnika kampanju od 530 probranih mail adresa - 100% aktivni korisnici.

I nakon 2 poslana newslettera, postotak pročitanih mailova mi je 30% za prvi i 20% za drugi. Moj korisnik je doslovce popiz*io. Na istoj domeni, neki ljudi su dobili newsletter, a neki ne. Ja sam uredno dobio sve testne i produkcijske mailove na 2 adrese svaki puta. Moj korisnik je također dobio isto na 3 adrese koje je unio na listu. Ali ostatak… kaos.
MailChimp kaže da su mailovi uredno isporučeni, a bouncealo se nekih 10-ak mailova zbog punih mailboxova, ali jedan od tih korisnika uredno dobija mailove i nema pun mailbox.

Pisao sam supportu i dobio sam podulji mail sa uputama o borbi protiv spama i o tome kako ih neka njihova konkurencija blati da imaju loš postotak dostave i da lažu kako ti konkurenti imaju 20% više. To mi je bio znak da nisam prvi koji ima probleme.
Uglavnom, dali su mi klasične upute o tome da izbjegavam neke fraze, CAPS LOCK, uskličnike i slično, za što znam već odavno. Newsletter je bio čisti tekst sa 10 slika u HTML-u. Činilo mi se da je sve po PS-u.

Na kraju imam 2 pitanja:

  • Kakva su vaša iskustva s MailChimpom?
  • Kakvu alternativu predlažete? Kaže mi moj ISP da zaboravim HR providere jer imaju premalo IP adresa i brzo završavaju na black listama.

Hvala, bok

Nemam osobno iskustva, ali znam da je jedan od glavnih suparnika MailChim-u Aweber http://www.aweber.com/

Ja sam koristio ove svojevremeno. :smile:


Dobri su i jeftiniji od Awebera…
Mislim da je prvi mjesec gratis, pa isprobaj. :blush:

Pre upotrebe mozes dobiti do 10 k email kredita pa mozes da se uveris da li ti odgovara ili ne.O broju cistih ip adresa nemoj da brines.www.hosting022.com/email-marketing