Escrow.com iskustva

Evo moje zadnje iskustvo s Escrow.com servisom…

Na Flippi sam prodao dva sajta, kupac je Kinez. Flippa je automatski pokrenula transakcije preko Escrow.com i trazili su od Kineza da im uplati lovu, sto je on odmah i ucinio, a ja morao poslati dokumentaciju kojom potvrdjujem svoj identitet, i identitet tvrtke iako sam u proslosti vec koristio njihov servis.

Nakon par dana stize email od Escrowa da vise ne podrzavaju slanje novca u Hrvatsku pa da mi mogu novce poslati samo na bankovan racun iz neke druge zemlje. Paralelno s tim kupcu, Kinezu, stize email da vise ne primaju novce iz Kine te da mora poslati zahtjev da mu se novci koje je uplatio vrate nazad.

Ovdje je lista zemalja s kojima Escrow NE radi:

Na listi nepodrzanih zemalja nema niti Hrvatske, niti Kine.

Ovdje je lista zemalja s kojima Escrow radi:

Na listi podrzanih zemalja su i Hrvatska i Kina.

Kinez sad mora prolaziti kroz raznu birokraciju kako bi dobio novac nazad, a trenutno se cini da bi i Flippa mogla praviti probleme oko otkazivanja transakcije. Kupoprodaju cu pokusati obaviti direktno s Kinezom jer sam nekako dosao do njegovog emaila, ako on u medjuvremenu ne odustane.

Dakle, oprezno s Escrow.com servisom, iako sam u proslosti imao vise uspjesnih transakcija preko njih, sada se cini da imaju ozbiljne probleme.

3 Likeova

Od 3 zadnje prodaje kod 2 je bilo problema, cca novac nije stigao verficiranje i tako u krug 2 mjeseca natezanja…
zadnje je proslo uredno…

Zaobilaziti ih u sirokom luku, samo u prekoj nuždi. Kod poslednje prodaje morao sam u 101 pozi sa pasosem da se slikam, pa sa licnom kartom i na kraju posle skoro mesec dana morao sam polisu osiguranja za automobil da slikam kako bi potvrdili adresu…Umnobolan servis!

a jesi pisao flippa saportu? znam da nije direktno do njih, ali kontam da im je drugačije kad ih kontaktiraju ovi sa flipe nogo neko ti ovako direktno. valjda mogu oni direktnije sa njima razgovarat i rješavat probleme. u suštini mogu izgubiti proviziju ako se to ne rješi tako da je i njima sa flipe u cilju da se rješi to sa escrow.

inače flippa support je spor 2-3 sata treba za odgovor, ali uglavnom rješavaju problem kad iskoči. bar je nekad tako bilo.

Ja kad sam ih kontaktirak za moj slucaj, rekli mi da to nije njihova odgovornost i da moram to ja sve da resim. I nesto mi je u glavi da cak moram i proviziju da im platim jer sam sajt prodao na njihovoj platformi, tako mi je nesto u glavu.

Jedino Flippa moze otkazati Escrow, ja niti buyer pojedinacno ne mozemo. No Flippa dodatno komplicira stvari jer im je valjda u interesu (zbog 10% provizije) da se transakcija zavrsi preko njih pa tako oni tvrde da Escrow nema problema s prihvatom kineskih transakcija, iako smo im screenshotali gdje oni kazu da ima. Vjerojatno svaki djelatnik Escrowa kaze drukcije.

Sada nude FlippaPay kao alternativu Escrowu, no mi bi samo da se sve cim prije otkaze, da Kinez dobije novce natrag pa da to obavimo direktno bez posrednika. Flippi sam ionako platio fiksno za dva listinga, pa nije da nisu bas nista zaradili.

Imam jedno 30 transakcija tamo. Sa par je bilo problema, ali svaki put sa nekim razlogom. Tipa lik kupio sajt na Flippi i tamo ima jedne podatke, uplatio na Escrow sa drugim podacima. Pa onda neki Vijetnamac kojem pare nisu nikad legle na Escrow. Onda neka Svabica koja zivi u Egiptu i kupila od tuda sajt, a podaci njemacki…

nisam ga odavno koristio, ali namjeravao sam uskoro za neke transakcije.

sigurno biti na oprezu…

do sada nije bilo problema…