EtoMiTreba - integracija u osCommerce

Pozdrav,

Dali je netko do sada probao integrirati prihvačanje naplate u oscommercu putem ovog servisa Raifisen banke te ako je uspio kako?

Jel ima negi gotovi modul, neki savjet…

Zahvaljujem

Evo, ako se nekome da čitati originalne upute koje dostavlja RBA, upute su ko da ih je sastavljalo malo dijete, VELIKA SRAMAOTA ZA JEDNU BANKU I PRIMJER NEOZBILJNOSTI KOJOM SU SE PRIHVATILI POSLA!!!

sve se čini kao da netko sastrane želi zaraditi neku lovu, a to smrdi na prevaru… pa rekoh upravo zato idemo se potruditi i složiti taj modul za oscommerce besplatno…

!!!

upute:

http://www.easy-share.com/1904023778/Gateway_interface_v_2_32_prijevod.pdf

OK, uspio sam do sada složiti da radi konekcija i prijenos potrebnih podataka, ostaje mi samo posložiti openSSL potpis, a kako sa ovim nemam previše iskustva molim pomoć…

u uputama ima dva primjera koja nemaju veze s logikom pa ak netko ima kakvu ideju što napraviti…

dobio sam datoteku test_server.cert na mail za testiranje ali nemam pojma kaj napraviti s njom dali ju intalirati na server(za koji nemam pristup osim preko interneta) i kako, dali iz nje mogu generirati ključ na lokalnom računalu bez da opče postavljam tu datoteku na server… upute stvarno ne služe ničemu!!!

u biti još mi fali samo vrijednost varijeble “Signature” i neznam od kud da dođem do nje

Ja sam uspio - bez ikakvog znanja… samo uz pomoc googla :slight_smile:

viart ti ima gotov module - iskoristi ga od tamo

a ako ti se neda gubiti vrijeme za par stotina kuna mozes kupiti na net-u
vidio sam negdje…

[quote=“dodosk”]OK, uspio sam do sada složiti da radi konekcija i prijenos potrebnih podataka, ostaje mi samo posložiti openSSL potpis, a kako sa ovim nemam previše iskustva molim pomoć…

u uputama ima dva primjera koja nemaju veze s logikom pa ak netko ima kakvu ideju što napraviti…

dobio sam datoteku test_server.cert na mail za testiranje ali nemam pojma kaj napraviti s njom dali ju intalirati na server(za koji nemam pristup osim preko interneta) i kako, dali iz nje mogu generirati ključ na lokalnom računalu bez da opče postavljam tu datoteku na server… upute stvarno ne služe ničemu!!!

u biti još mi fali samo vrijednost varijeble “Signature” i neznam od kud da dođem do nje[/quote]

[quote=“dodosk”]Evo, ako se nekome da čitati originalne upute koje dostavlja RBA, upute su ko da ih je sastavljalo malo dijete, VELIKA SRAMAOTA ZA JEDNU BANKU I PRIMJER NEOZBILJNOSTI KOJOM SU SE PRIHVATILI POSLA!!!

sve se čini kao da netko sastrane želi zaraditi neku lovu, a to smrdi na prevaru… pa rekoh upravo zato idemo se potruditi i složiti taj modul za oscommerce besplatno…

!!!

upute:

http://www.easy-share.com/1904023778/Gateway_interface_v_2_32_prijevod.pdf
[/quote]

Ti si barem dobio upute, to je već velika stvar…

Ja sam prije tjedan dana zvao u RBA kako bi mi ukratko objasnili ukratko kako integrirat njihovu “E-to mi treba” u web shop i fino čovjek iz ZG došao do mene u VŽ i odma mi vadi ugovor iz torbe… :ludjak:

Sad ja jadan i zbunjen gledam njega i pitam ga jel bi mi mogli prvo vidjet i razradit tehničke detalje, da uopće vidim jel to izvedivo, da li se isplati i kako to izvesti (budući da web shop na kojem radim nije moj).

Kad ono, veli tip meni da je on prodajni savjetnik, da s njim mogu samo potpisat ugovor, a za tehnički dio citiram: “…moram vidit sa kolegama u banci, jel’ ima netko iz tehničkog odjela tko bi znao objasnit tehnički dio…” :hmmmmmm:

Prošlo je tjedana dana, iz banke nema odgovora…očito nitko ne zna…

Na kraju mi je rekao da postoje upute “step by step” ali mi ih trenutno nije u mogučnosti dostaviti (kaj god da mu to znači…)

Sve u svemu, pušiona…

Sad ja kažem E-to mi NE treba :smije::smije::smije:

Pa jeste li kontaktirali osoblje zaduženo za taj dio?

http://www.rba.hr/my/bank/services/product.jsp?path=/usluge/etomitreba&pid=etomitreba04&language=HR&product_type=Company

[quote=“renato100”]Pa jeste li kontaktirali osoblje zaduženo za taj dio?

http://www.rba.hr/my/bank/services/product.jsp?path=/usluge/etomitreba&pid=etomitreba04&language=HR&product_type=Company[/quote]

Naravno, ali radi se o tome da su oni to uzeli zdravo za gotovo i poslali mi prodajnog savjetnika, a tehnička pitanja su vjerojatno namjeravali rješavati “u hodu”.

Sreća je u tome da nije neka frka, jer web shop trenutno radi, bez kartičnog plaćanja, ali idemo u pripremu za prihvat kartica. Sad budući da se po prvi puta srećem s tim zadatkom i ne moram se zamarat rokovima, ovo mi je prilika da polako savladam i taj zahvat :smiley:

Mislim, nije to neka frka, al ja sam isključivo tražio tehničke informacije, a dobio sam čovjeka koji jedino zna potpisat ugovor :smiley:

Ali malo po malo, sve ćemo odraditi… :slight_smile:

upute su prilično jasne…a dan je i primjer u php-u…

ako ti treba to isto u asp-u…evo link…

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/aspnet-pem-crt/39972.aspx

(ujedno ćeš čitati moje frustracije…kako to izgleda kad previdiš dva razmaka…)

[quote=“Zmaj”]Ti si barem dobio upute, to je već velika stvar…

Sve u svemu, pušiona…

Sad ja kažem E-to mi NE treba :smije::smije::smije:[/quote]

Treba ti, nebi ih zvao da ti netreba…
Nova je usluga RBA koja omogućava elektroničku trgovinu uz prihvat MasterCard i Visa kartica prema najvišim svjetskim standardima sigurnosti.
Usluga je namijenjena pravnim osobama, obrtnicima i fizičkim osobama i klijentima omogućuje prihvat kartica na Internet prodajnom mjestu u sigurnom okruženju.
TO NAM TREBA
Ja sam nazvao odjel za tehnička pitanja:
Nikola Blažević, tel. 01 6174 658
Moram priznati da je čovjek bio ljubazan i obečao mi da će mi se javiti njihov agent za područje Osijeka ( u banku nevrijedi otići ).
Do sada me nisu kontaktirali, priznajem sporo je to no ima tu i pozitivnih stvari. Prvenstveno ako sagledamo trenutno stanje na našem tržištu, oni su prvi ponudili prihvatljivu opciju za mele korisnike.

Nadam se da će zaživjeti, sve traži svoje vrijeme.

Gospođa Anita Rendulić je bila dosta ljubazna i rekla mi je da mi sad ne može poslat nikakve materijale, ali ako smo ozbiljan klijent da ćemo mi potpisat tu uslugu s njima (jer je usluga besplatna), a oni će nam nakon potpisivanja dostaviti sve potrebne informacije.
Zašto oni misle da je normalno potpisati neku uslugu za koju ni ne znaš kako funkcionira jer ti ne žele poslati materijale?
Kakva je to kamatarska provizija od 5% i što je s tim nepostojećim uputama i nepostojećom ponudom?

Pozdrav svima, moj prvi post ovdje. :slight_smile:

Nego… i ja pokušavam integrirati Raiffeisen -ovu uslugu E-ToMiTreba u svoj oscommerce webshop, ali baš i nemam uspjeha. Uvijek mi javlja neki error “401 pogreška formata”.

Moja pitanje su: :slight_smile:

  1. Jel netko na kraju napravio neki gotovi modul za oscommerce?
  2. Jel netko integrirao E-ToMiTreba u svoj oscommerce webshop, pa da mi malo pomogne oko nekih detalja?

Unaprijed hvala na odgovorima,
Pljesnivi

http://www.checkupdown.com/status/E401.html

Vjerovatno nesto krivo saljes.

Točno Ivan… krivo sam slao podatke…mala greškica u kodu.
E sad je sve ok osim provjere openssl potpisa. Isto kao i Dodosk, dobio sam test-server.cert file s kojim neznam kaj?!?

Pretpostavljam da ga moram skopirati negdje na server i nekako pokrenuti ovu “openssl genrsa –out 1751852.pem 1024” i/ili ovu “openssl req –new –key 1752852.pem –x509 –days 365 –out 1751852.crt” naredbu. Sam nemam pojma di da upišem te naredbe :fiju:

Malo kopam po netu o OpenSSL-u, ali nisam puno pametniji.

Hvala na pomoći :slight_smile:

Evo, konačno sam uspio.

Ako nekome treba pomoć, slobodno nek mi se javi.

Napravio sam modul za oscommerce, te ga planiram za koji dan staviti online na stranice osCommerce-a pod “Community Contributions”. Samo moram malo pročistiti kod i složiti neke upute. :slight_smile:

Mozes li me uputiti na taj modul koji si napravio ako ti nije tesko?

Evo link za sve:

Tu možete skinuti e-ToMiTreba modul za testnu verziju servera. Za live verziju treba samo napraviti neke sitne promjene, vjerujem da ćete to sve skužiti :slight_smile:

Jedna mala napomena. Ako želite koristiti “Delay” parametar (za odgodu plaćanja), meni to nije radilo na test verziji, tako da nemojte niti pokušavati. Tražio sam da mi to omoguče za Live verziju i sve je šljakalo super.

Pozz svima,
Pljesnivi

hvala ti

Ima li koga s isksutvom za etomitreba na wordpress?

Ne znam što ti znači “na wordpress” s obzirom da Wordpress nije web shop. Ja sam integrirao za Woocommerce.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey