Expired domains

Da li neko od vas koristi sajt expireddomains.net kada traži slobodan domen, i šta biste vi koristili kao kriterij za dobar domen…? Ovdje se mogu filtrirati rezultati, npr. da prikaže samo sajtove koji imaju Alexa ili Dmoz rank, page rank, starost domena, CPC i sl. Po mojoj nekoj logici, Alexa rank igra najveću ulogu, a i starost domena, ali priznajem, nisam stručnjak, pa zato pitam vas.

Checkiras domene koji imaju minimalni DA i PA 10. Zatim checkiras da nema fake PR, da nema unsure PR i da nema -1 PR. To ti je dovoljno za pocetak, a ako trazis veliki broj domena u izboru, mozes checkirati i samo domene koji su dropani u poslednja 24h. Takodje mozes checkirati i da ima minimum PR 1 na primer, mada cesto mozes naci jak domen koji nema PR ali ima odlican DA i PA.

Pored ovoga takodje bilo bi pozeljno da preko majesticseo proveris trust flow i citation flow domena. Proveris i da li je sajt indexiran ispravno na google, kakav mu je backlink profile i preko history-ja sta je bilo pre, kakva vrsta sadrzaja na tom sajtu.

1 Like