Ezoic - transition to Google MCM

Posto je krajnji rok da odgovorim ovima iz Ezoic-a, a pretpostavljam da je jos neko od vas dobio isti zahtjev ovih dana…Trenutno je podeseno na stranici da ide 50% preko Ezoic-a. Moje pitanje: da isklikcem to sve i dam ovima iz Ezoic-a pristup ili ne? Nije neka podvala? Ne da mi se citati stranice i stranice sitnog teksta.

Through Google Ad Manager Multiple Customer Management (MCM), you can delegate the management of your inventory to Ezoic and allow Ezoic to monetize your site on your behalf.

Hvala!

Da daj im sve što traže od tebe kroz admin dashboard. Nije nikakva podvala. To je jedna od najplaćenih i jedna od među jačim network mrežama za publishere
Ja sam isto tako dao im sve pristup adseneu i ad manageru P.S.držao sam Ezoic par dana onda sam se vratio na adsense

1 Like

Kolega, da li je moguće da ti je Adsense isplativiji od Ezoic mreže? :confused:

1 Like

Veruj mi da jeste. Meni je sajt na SR jeziku i kad sam koristio Ezoic skontao sam da su gotovo isti u plaćanju reklama. I imao sam osećaj da su se vrtele jedne te iste reklame (možda u ovome grešim)

Odmah da kažem ostalima koji budu čitali ( jel nekada ovo) da to ne mora da bude pravilo. Može se desiti da neki sajt sa ovih naših područja na “našim” jezicima prođe bolje s Ezoic reklamama nego s Adsense .Bolja niša ili posete itd… Sve je reltivna stvar

1 Like

Ja sam držao Ezoic 15-20 dana na domaćem sajtu i vratio na Adsense. Jednostavno je zarada bila dosta manja, da ne spominjem broj reklama koje su ubacivali na sajt, to je bilo strašno… Gomila duplih reklama na dužim člancima, tipa jedna reklama za drugom, ili npr ubace onu veliku reklamu 300x600 na mobilnom, niđe veze…

Daleko sporije učitavanje reklama nego na Adsensu. Npr, otvorim članak i ako imam pri vrhu reklame, one se uopšte ne učitaju jer moram zastati 2-3 sekunde da učita reklamu. To sam primjetio i kod drugih koji imaju Ezoic oglase.

S druge strane, mnogi su zadovoljni sa Ezoic-om. Kao i u svemu, jednostavno nije za sve. Nekome će odgovarati, nekome ne. Uglavnom, treba probati.

Meni se jedino svidjela opcija isplate na Payoneer karticu. Haha kad već spomenu Payoneer, nisu htjeli da mi isplate zaradu odmah jer su mislili da nešto muljam sa posjetom ili šta već… Kod mene AMP sajt a njima nešto statistika nije radila dobro sa AMP sajtovima pa i tu ispala zbrka… Međutim, isplatili su na kraju.

1 Like

Mrzim bavljenje ovakvim stvarima na tudju inicijativu. A pritisli su rokom, tako da iskliktah to…

1 Like

Meni je osobno dosta isplativiji, sigurno 40-tak posto veća zarada otprilike… Plus što isplaćuju na PayPal, da ne govorim o ostalim pogodnostima što se tiče brzine učitavanja stranice itd…

p.s. sajt je na engleskom

2 Likeova

u mojim iskustvima, Ezoic bolji za eng sajtove,

ali kod već tri domaća sajta se adsense pokazao boljim

1 Like

I kod mene skoro 30% bolji od Adsensa, ljeti budu slicni.

E za sajtove na engleskom verovatno mislim…siguran sam da je Ezoic dobar

Mozes li nama koji zelimo i Ezoic da postavimo na sajtove objasniti to za Ezoic da je jedna od najplacenijih i najboljih network mreza ali si se ipak posle par dana vratio na adsense.
Malo je konfuzno oko toga.
Edit:Objasnio si u drugom komentaru.

1 Like