Facebook Ads Veliki CPC WTF

Odlucio sam i ja malo zapocet s reklamama. Buduci sam pokrenuo neke affiliate stranice i imam partnera kojeg sma nasao na forumu. Pa sam pomislio da malo pokrenemo prodaju i zaradu da krenem s reklamama. Navodno da je Facebook jeftiniji od Googla pa sam odlucio s njima krenuti.

Pogledao sam par video klipova, prosvrljao kako napraviti najbolje reklame, kako targetirati ljude i sve. I tako sma ja sve podesio, po planu, kad ono 0.80$ po kliku. Naravno targetiram samo amerikance, cilj mi je da dodju na moj affiliate site i onda kliknu na proizod i kupe ga s druge stranice.

No kako po proizvodu zaradim oko 1$ i kako mi je konverzija klika 7% dolazim do zakljucka da se ovakvo reklamiranje ne isplati?

Jer ako ja platim 1$ jednom posjetitelju koji ce doci na moju stranicu i plus nitko mi ne garantira da ce on kliknut i otic na saling page na kojem mi je opet konverzija 7%., drugim rijecima sanse da taj covjek koji je dosao za 1$ na moju stranicu kupi proizvod od mene je manja od 7%.

Drugim rijecima, ili moram prodavat automobile da bi mi se isplatilo reklamiranje za 1$ po kliku ili WTF je ovo?

EDIT: Ja sam stavio da facebook sam odredi cijenu klika, sad sam stavio cijenu klika na 0.10$ i sad mi uopce ne prikazuje reklame, interesantno.

0.10$ meni iznosi CPC za Hrvatsku, a za USA mi je bio od 0,60$-1$. Probaj dobiti što bolji relevance score kako bi ti cijena klika bila niža ali teško da ćeš dobiti cpc za USA od 0,10$. Čak i za BiH u zadnje vrijeme ne dobivam CPC ispod 0,03$ dok je prije par godina isti iznosio 0,01$

Ja znam natjerat često na 0.001

Problem ti je kod weba u tome što moraš optimizirat svoj “sales funnel” iliti cijenu marketinga + cijenu seo-a + cijenu članaka i na kraju optimizirati stranicu na način da uz sve te troškove dobiješ barem minimalni profit ili pozitivnu nulu.
I onda scale-up.

Gdje vidim taj relevance score?

Očekivati da ćeš poslije par klipova odgledanih kako podesiti oglas biti master u istom je kao očekivati da lav leti. Mnogo čitanja, testiranja, potrošenih novaca, istraživanje tržišta, iskustva etc… je potrebno da vladaš Fejsbuk oglašavanjem. Da je jednostavno na način ja imam pare, stavim na fejs, za par minuta uložim u kampanju i evo konverzije, dobrog ROI i novaca, svi bi bili milioneri. Ali eto, to baš nije tako… Nedavno sam čitao da lik plaća 3$ po kliku, prodaje hosting, i ima užasno dobar ROI. Nije uvijek ni način da se plati manje. Ja ono što sam mogao dostignuti je 3 centa po kliku za USA I Canada. Ali to je došlo poslije nešto više od 1000 napravljenih kampanja i par hiljada $ potrošenih u kojima sam vratio tek pola para što sam uložio. Ali jedna prava kampanja vrati to sve i još ti donese pasivni prihod mjesecima. Šta znam, s Fejsbukom trebaš biti ili dovoljno genije ili dovoljno lud da bi uspio. :smiley:

Uđi u kampanju i zatim u oglas te sa desne strane klikni na columns: performance and clicks i dobiti ćeš polje sa relevance scoreom

Govoriš o kliku za USA ili za balkanse zemlje?

Pa i ja bi stavio click na 10$ ako ostavrajujem profit. Ali ova moja racunica se vec na prvu pokazala kao nemoguca misija. Neki kazu da je nemoguce dobiti 0.10$ po kliku, no mozda bi me zadovoljilo i 0.20$, maximalno 0.30$ bi se mozda isplatilo, ovisi kakav je taj facebook traffic, citajuci malo online, trebas strasno dobro targetirati korisnike jer inace ce dolaziti na stranicu i odlaziti. Ali sad mi je klik bio 0.80$ i to je vise od duplo nego sto se meni cini isplativo.

Dali je CPC manji ako promoviram click to moj facebook page?