Odlucio sam i ja malo zapocet s reklamama. Buduci sam pokrenuo neke affiliate stranice i imam partnera kojeg sma nasao na forumu. Pa sam pomislio da malo pokrenemo prodaju i zaradu da krenem s reklamama. Navodno da je Facebook jeftiniji od Googla pa sam odlucio s njima krenuti.
Pogledao sam par video klipova, prosvrljao kako napraviti najbolje reklame, kako targetirati ljude i sve. I tako sma ja sve podesio, po planu, kad ono 0.80$ po kliku. Naravno targetiram samo amerikance, cilj mi je da dodju na moj affiliate site i onda kliknu na proizod i kupe ga s druge stranice.
No kako po proizvodu zaradim oko 1$ i kako mi je konverzija klika 7% dolazim do zakljucka da se ovakvo reklamiranje ne isplati?
Jer ako ja platim 1$ jednom posjetitelju koji ce doci na moju stranicu i plus nitko mi ne garantira da ce on kliknut i otic na saling page na kojem mi je opet konverzija 7%., drugim rijecima sanse da taj covjek koji je dosao za 1$ na moju stranicu kupi proizvod od mene je manja od 7%.
Drugim rijecima, ili moram prodavat automobile da bi mi se isplatilo reklamiranje za 1$ po kliku ili WTF je ovo?
EDIT: Ja sam stavio da facebook sam odredi cijenu klika, sad sam stavio cijenu klika na 0.10$ i sad mi uopce ne prikazuje reklame, interesantno.