Facebook gašenje profila problem

Zdravo, imam problem sa facebookom…
Napravim svoj fb profil i kroz par sati kada skupim oko 15-20 prijatelja zatraze mi sliku, ja posaljem svoju sliku i uklone profil…iskljuce ga.

ružan si …

14 Likeova

hahaha kad nisam umro od ovog komentara…

Posalji im pasos ili licnu kartu da dokazes da si ti, kako si skupio 20 prijatelja bez slike hahaha

Ima slika profila i naslovna. I zatraže da potvrde identitet pomoću fotografije i kad pošaljem svoju fotografiju izbrišu mi profil, a ne vjerujem baš da sam toliko ružan :joy:

1 Like

pa to kada zatraže da potvrdiš identitet tada traže da pošalješ sliku lične/pasoša a ne običnu neku sliku, običnu fotografiju vide na profilu to im ne treba xD

Evo ovako mi izbaci

probaj poslati sliku lične/pasoša

Koliko si napravio fb računa na svom kompu tj. IP adresi?

Bratov, sestrin i od roditelja je napravljen preko ove IP adrese.

Moja djevojka imala je isti problem. Nakon što pošalje fotografiju i potvrde identitet kroz par dana ponovo joj tražili fotografiju. Tako je uradila nekoliko puta i evo već neko vrijeme više nema problema. Identifikacija je trajala oko 24/48h.

Sorry na upadu, zar se IP ne mijenja svaka 24 sata?

Mijenja se IP routera ali je u istom IP range-u. Isto tako, Google, FB i svi ozbiljni servisi znaju uzeti IP “otiske” sa drugih lokacije (mrežna kartica, WiFi isl… ). Po tome lako zaključe dali se koristi isti PC ili mobitel. A gdje su još drugi detalji za usporedbu, MAC adrese, browser i OS detalji po kojima se lako pronađe uljeza…

1 Like

Ako se gleda samo IP po registraciji onda te boli briga, upalis vpn, napravis racun, ugasis vpn, promjenis lozinku i deri.

Hahhahahhahhahaha pa zar opet oplaka radi tebe :joy: Ovim si nadjacao onaj komentar da ces prijaviti SIPI :joy::joy::joy::joy:

plači plači manje ćeš pišat

2 Likeova

Pa 2018. godina je, fb zna ne kaj ste jeli danas, nego kaj cete jesti sutra, di nebi znali da si s tog kompa otvarao fb “normalno” i preko vpna.

1 Like

Smijesno je i pomisliti da ih mozes prevariti sa VPN-om od par dolara :joy:

Meni se ovo desavalo kao kod autora kod spama, i fejk profila. No, mislim da oni imaju kao neki “restart” i tamo nekad iznad 20-tog otvoris profil i radi normalno haha, cudno… A tebi @mire moze pomoci samo drugi uredjaj i profil sa kojeg neces spamati, siguran sam da si spamao pa do ovoga dovelo… Na otvaranju 3-5 profila koji su koristeni u privatne svrhe, nema sanse da se ovo dogodi.

Ja sam ih otvorio tisuce :joy: