FaceBook mi je blokirao link bloga

Već godinama se bavim tim besplatnim domenama, vijesti, fotke, čak pišem svoje vlastite vijesti i pravim vlastite fotke sa terene, kroz događaje. Nikad nije bilo problema.
Nova domena nije stara ni mjesec dana, nekih 20 članaka, u glavnom mojih tekstova i fotografija. Sve oki.
FaceBook mi je danas blokirao tu domenu, uklonio sve linkove, ili sakrio, ne vide se na fb stranici, a na profilima vidim samo ja.
Te linkove dijelim samo u svojim grupama, samo na svojim profilima i stranicama. Označeno je sve kao spam. Ništa golotinja, pornografija. Normalne vijesti, lokalni portal medij. Sve označeno kao spam. Imam i staru domenu na njoj preko 2200 članaka, ali sam napravila drugu jer sam stavila adsense u tekst i na dnu ispod teksta.

Da ne objašnjavam zašto nisam na ovu prvu i onako je procedura sa izgledom nekako problem i sa prikazom teksta nego ovaj drugi mi dizajn.

Mislim da je to neko prijavio iz zle namjere ili pakosti. Čak imam otvorene sumnje ko šta, zašto. Ali ne mogu da shvatim da fb blokira to i da ne provjeri.

Jesam dijelila linkove u grupe, gdje sam admin, imam tri grupe gdje sam admin, nema nikog osim mene, admin.

Isto mi se desilo prije par godina sa jednom drugom domenom, slala sam prijave i žalbe fb dok to nije nekako se skinulo, ne znam ni ja kako.

U centru podrške na mojim proflima sada ima opcija da pošaljem ponovo na pregled, ja sam svaki link poslala na pregled. Ne znam da li je sad došlo do nekih promjena, da li će se ovo skinuti, da li će se uvažiti molba, jer sam gledala po youtubeu pomoć i tako slala fb molbe.

Cijeli sadržaj je označen kao spam, i ako su normalne vijesti, članci, koje jesam ponavljam djelila na profile i grupe gdje jesam admin, ali to radim godinama sa ovom starom domenom sa preko 2200 članaka, postova i nikad se nije desilo.

Onaj ko je to uradio je nebitan, jasni su mi razlozi toga, i tog očaja i koprcanja da me slomi na bilo koji način, jer sam zaista posjećen jedan lojalni medij, koji radi sve da promoviše grad i dešavanja u gradu. To je ne bitno, da li se neko samo u skorije vrijeme susretao sa ovim problemom, kažem u skorije vrijeme, kakva je procedura fb-a sada.

Ja sam prije par godina imala drugi link da je isto neko prijavio jer je imao adf.ly sad ne koristim adf.ly ni sl reklame nigdje, koristim adsense samo.

Zanima me vaše mišljenje i savjeti u vezi ovog.

Hvala vam puno.

Registruj neki domen na freenom.com i onda stavi da redirektuje na tvoj sajt.

Ne može niti jedna domena koja nema veze sa starom niti nazivom stranice.

Warning: This Message Contains Blocked Content

Your message couldn’t be sent because it includes content that other people on Facebook have reported as abusive.

Nece.

I nije te niko prijavo sto mu je krivo, nego nema besplatnog dovlacenja posjeta na jak spam u grupama. Plati pa se klati…bez obzira sto su tvoje grupe, proslo je to vrijeme.

Oki ne znam. Znači ne smije se u grupama dijeliti. Osim toga nije bio jak spam po grupama uopšte. Dvije do tri linkovane objave dnevno, nekad čak ni jedna ili samo jedna.

Blog je kreiran 27.11 tek danas je dobio blokadu. Imam stari na kojem je čak bila i popcash reklama dvije godine, i nikad nije imao zabrane, zabrana je na novom blogu. Ne znam kako se dogodilo, svi članci su prepoznati kao spam/neželjeni 20. njih.

Znači ne smijem više djeliti po grupama. Što je sa profilima. Imam par profila koji imaju po dosta prijatelja i pratioca. Inače lokalni blog medij mi je jako posjećen.

Cisto sumnjam da ti je blokiran link radi jedne objave dnevno, ali dobro… pa mozes ti djeliti, ali ces ubrzo imati hrpu blokiranih domena.

Nisam siguran sa profilima, da li se moze dobiti ban domene…

U grupama mozes dijeliti svako drugi dan, dnevno 1-2 objave, a ne u vise od 2 grupe. Barem tako kod mene radi mjesecima.

Znam kako sam radila godinama sa starom domenom koja još funkcioniše, ali ne bitno. Hajd neću djeliti više po svojim grupama. Inače djelila sam i jednu drugu u grupi nekad 5-6 objava dnevno nije pala blokada. Ja i dalje mislim da je neko prijavio, ali dobro hajde. Imam ja staru domenu sa preko 2800 vijesti kvalitetnih i orginalnih.

Nego me zanima još. Od kad su ta pravila, gdje mogu da ih nađem i proučim. Imam par redakcijskih profila isto praćenih, ali eto ne zna se jel se može dobiti ban (može sigurno ako ne prijavi), nađe se neko.

Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da je to fb automatika. Jer imam blog preko 200 vijesti, znalo je biti po 5-6 objava u jednoj grupi ništa. Evo danima taj blog ne objavljujem u grupu, samo na dvije stranice.

Imam još informativnih stranica sa dobrom posjetama pa bih da pitam da li mogu djeliti jednu vijest na više stranica ili je i to spam.

I linkove djelim preko share gumbova na blogu.

I ja sam godinama spamao, pa nista…do trnutka kad se krenuo nizati ban za banom. Moj ti je savjet da u skorije vrijeme se ne igras sa “bitnim” domenama, mene kada su zadesili prvi banovi povuklo je dosta ostalih, gdje i nije bio tako jak spam.

Koliko se sjecam nekad prosle godine se to pocelo desavati…

Vjerujem da imaju oni limit po domenama. Ako je neka xyz jucer napravljena domena nema ta puno limita, ali recimo google.com mozes djelit koliko hoces (a mozda je i banana jer je konkurencija), ali kuzis foru. neki stari site, stara domena sa autoritiem moze vise puta, a neka nova nemoze ni jednom i ja to podrzavam kao korisnik facebooka.

Oki limenka. Što preporučuješ da radim. Zaista je ozbiljan blog. Mislim lokalne vijesti, fotografije, ima dosta mog orginala. Mislim da sam konkrencija u gradu, jer me dosta raje prati, lajka i čita, slike su moje orginalne i zbog toga me raja prati. Ono lokalni medij.

Imam ja staru domenu.

dadaas da to su mi sve blogovi od googla, ono blogspot domene. Neka nova napravljena 02. oktobra, čak sam djelila 5-6 linkova u jednoj mojoj grupi. Sad ne djelim ima više od 10 dana samo na stranice dvije.

Eto ova druga isto blogspot, napravljena 27. novembra sve bilo oki do danas i ima samo 20 postova, a ova što je u okobru napravljena ima preko 600 postova.

Oki raja, sve su mi domene blogspot. Nema virusa ni onih iskočnih reklama, samo adsense koristim.

Eto to je to. Ne dijelim više u grupama, stara domena preko 2800 vijesti i dalje radi. Sad sam izbacila neku vijest i fotku, orginal na nju radi. Nisam je u grupe podjelila samo na stranice. Hajd povuću se iz grupa, a možda neko i tamo prijavljuje od članova. Ko će im znati.

Pa jednostavno je, nemoj spamati po grupama. Postavljaj na stranice i neces imati problem.

Grupe iskoristavaj za rast stranica…

Oki ide na stranice. I ako sam djelila pod imenom stranice nisam sa profila direktno, jer ima ono da stranice mogu objavljivati po grupama, tako sam i ja.
Znam da će mi pasti posjećenost sa ovim lokalnim medijem i blogom, jer najviše raje i dolazilo mislim iz grupa jer je bilo dosta tu lajkova. Ne znam kako da promovišem to u grupi. Slika, link samo, ma ne bih ni to.

Kažem imam dosta redakcijskih profila, da li možeš da mi daš savjet, da i tu stanem sa djeljenjem, jer ja podjelim prvo na stranicu, i onda preko stranice na profil pa se pokaže ono stranica, naslov i dole link, raja tako djeli i od drugih stranica gdje nisu ni oni admini, samo djele tako objave od stranica. Ja sam admin na tim profilima.

Inače hvala ti puno limenka.

Ne mogu ti govoriti za profile, jer to nisam radio pa ne znam. Probaj to po profilima sa nebitnim domenama, gdje ti nece biti steta ako dobije ban.

Ma sve su mi domene, ozbiljne, mislim tri, sad ova banovana, ostaje mi ova druga stara lokalna, i jedna druga isto info domena sa raznim vijestima. Nije šteta ni na ovoj toliko, sve bitno je na starom blogu, tako samo nastavim sa novim vijestima i fotkama. Tu mi je sve.
Hvala ti puno.

Verovatno su ti blokirali link od bloga zato sto si u kratkom vremenskom periodu dijelila istu objavu u većem broju grupa i nova domena je u pitanju to su neki od faktora, dijeli u grupama po jednu objavu svakog dana ili svakog drugog dana jer vise ne daju da se dijeli na mnogo grupa u kratkom periodu bar ne za clanke a za slike dozvoljavaju bar ja nisam imao problema. Nekada je moglo u dosta grupa da se postuje bez problema ali svakim danom skraćuju mogućnosti za vecu posetu sa fb - a, hoce pare da bi dobio posetu.

nema dzabe ni ustare babe

Hvala ti na objašnjenju. Ipak kao navodno drugi korisnici su prijavili. Pa ne znam. Sve mi je jasno zahvaljujući tvom postu. Ništa sad samo djelim na stranicama.
Imam tri grupe i ja sam tu djelila bez problema sve članke, ranije znam da sam i po 5-6 članaka na dan ništa se nije desilo. Možda sad ta pravila ne mogu da upratim gdje.
Znam da sam svaki dan ovo od kad je ova nova domena od 27. novembra bilo je 1-2-3 objave dnevno. Nekad je bila i na dan samo jedna.

Webs de mi reci d ali znaš ti da li se smije dijeliti po profilima. Imam par redakcijskih profila sa dosta prijatelja i praćenja. Da li smijem na profile izbaciti link. Makar na jedan ako ništa drugi.

Ne znam za profile kakva je situacija, nisam radio sa profilima koji imaju veliki broj prijatelja

Imam pet stranica. Na koliko stranica mogu djeliti te linkove, vijesti, članke da li postoji vremenski razmjer ili mogu odmah ručno radim na neke podjeliti.

Ne moze ti to niko reci e siguran 100%, neke stranice dijele dnevno 30 clanaka, pa nema sankcija, a neke puste 1 clanak pa dobiju ban na stranici u trajanje 7,14,21 dan…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey