Facebook monetizacija sadržaja

Ljudi, zna li neko kako ostvariti facebook monetizaciju? Je li jedini način da se odselimo u zemlje koje ispunjavaju uslove, Njemačka Austrija i sl. ili može neko napraviti profil tamo a mi odavde preko vpn dodavati sadržaj a da taj neko bude admin tamo? Idemo malo o tome

Moras biti u zemlji koja podrzava monetizaciju pre 2-3 godine sam probao bas tako preko prijatelja iz Amerike dao njemu admina i on uspio odobrit monetizaciju i radilo mi je par dana i banovali me radi lokacije a pored toga i da imas lokaciju ispravnu mora ti sadrzaj biti 100% cist da je tvoj inace ugase zbog copyright

Ovaj najnoviji content monetization program ne uslovljava lokaciju, nego oni mora da te invajtuju. U poslednje vreme dosta domacih stranica sam video sa reklamama, sto potvrdjuje ovo moje misljenje.
Inace, originalnost sadrzaja je glupo komentarisati, nismo u 2012. godini pa da sve moze da prodje. Tako da ako nrmas svoj sadrzaj, ne pokusavaj da nadjes resenje za monetizaciju.

Ima i tu istine moj prijatelj je dobio na domacoj stranici monetizaciju ali je banovan za kratko vrijeme radi copyright tako da ima istine

Imam svoj sadržaj, samo me zanima da li mogu dodavati iz BiH objave a da admin bude u Njemačkoj i da odobre monetizaciju, ili da koristim VPN i ja iz BiH njemački?

To ne mozes ali sad i nase neke stranice su poceli odobravati kao sto rece ovaj profil jeronimo ima na nasem neki ali mora ti odobriti fb prvo

Sigurno su uslovi neki,broj pratilaca ili pregleda.Ne verujem da mogu male stranice.

Ja imam par stranica sa 50-100 hiljada pratioac i nemam ni na jednoj tu opciju moguce sto nije original sadrzxaj 100%

Koliko ove sto imaju opciju imaju pratilaca?Ma snimis snimkove po ulici i sa mackom kerom eto originala.

Nema još BiH u zemljama koje su odobrene, mora se živjeti u Njemačkoj ili Austriji i dodavati original sadržaj, imate primjer stranica Auslenderi sve objavljuje na Bosanski momak iz Novog Travnika, ima reklame zarađuje bez problema, ali tamo živi

Moj drug iz Bosne i zivi u sarajevu imao ali mu ugasili radi copyright

A moze li se na instagramu zaradjivat iz BiH?

Mislim da se može i kod nas ali mora biti profesionalni račun i neki uvjeti ispunjeni kao broj pregleda i slično.