Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Ma kad gura prolazi sve sta god postavili ili link ili sliku ili video ono ide. Ali kad zakoci isto tako ne mozes promjeniti sta god stavio :joy:

Nisi u pravu. Kod mene gura video ludački, sliku solidno a link nikako.

Jbg kod mene je tako…

Ma ništa posebno. to je targetiranje ljudi koji nisu ni u jednoj specifičnoj niši osim što su ajmo reći duhovni. Fora je da napraviš sliku tipa “Ako ti je Bog ikada pomogao, stisni lajk”, ili na tu neku foru. Ako je niša sa životinjama znam da prolazi i to kao “Stisni lajk ako voliš pse”. Realno, skoro svi vole pse, kao što skoro svi vjeruju u Boga, pa su šanse da dobiješ puno pratitelja jeftino velike.

E sad koliko su ti pratitelji kvalitetni ovisi.. Dobro je što sigurno vole klikati..

p.s. navodno to baš i nije dozvoljeno od Facebook-a, ali evo meni je prošlo bez problema.

Pa zato posle nemaš ni 3% reacha na objavama

Ne znam, ovo sam prvi puta isprobao. 30% sam radio ciljane oglase (njih sam uspio dobiti za 0.0207 eur), 70% na ovaj način. Došo sam do 10k followa i tu sam prestao plaćati oglase pa ću probati dalje organski.

Prije kad sam pokušavo sam išo baš 100% ciljano i opet je reach bio ni za kur**. Tako da vidjet ću.

zasto ne bi imao? ovo je dobra demografija koju je on naciljo kad su ovakve stvari u pitanju.. klikcu na sve i najjaci rpm na stranicama

Zato što je to zabranjeno raditi, algoritam te kažnjava.

I ti likovi imaju na hiljade stranica lajkani, uzmi preporuke, reklame, ostale stranice, koje su šanse da im se tvoja objava opet pojavi?

Sasvim solidna obzirom da sam i ja razvijao stranice na slican nacin i radilo je normalno

Koji region ? Xxxxxxxxx

balkan… …

Blockquote

Ima li smisla porediti SAD i Balkan?

Ima.

Blockquote

Blockquote

Po čemu? _____________________________

Po tome sto dobijas publiku koja klikce i na linkove i na reklame a solidne sanse za bilo kakve interakcije na postovima (lajkovi, komentari… pogotovo komentari ako je neka kontroverzna tema).

Dobijaš publiku, ali dobijaš i kazne od algoritma. Algoritam te gura na dno i skoro niko i ne vidi tvoje objave. Ne mogu reagovati ako ne vide objavu. Nije isto kada to radiš na balkanskim stranicama na našem jeziku jer kod nas se još uvijek se to može progurati bez ikakvi posljedica. Ali u zadnje vrijeme znaju skroz da uklone objavu… zna se desiti da u preporučeno piše da takvu objavu neće preporučivati…

Nema više opcije za automatsko pozivanje da ljudi lajkuju stranicu?

Ma nisu vise lajkovi ni bitni, gledam stranice 3-5k imaju milionski doseg a ista objava na vecim nema 20 interakciaj

idu novo napravljene stranice i neke stare koje nisu isle u poslednjih godinu dana

To je tako godinama već, dešavalo se da male stranice uzimaju od mene tekstove i imaju po 100x više lajkova od mene. Ko ima više sreće da mu algoritam odradi objave.

Ali ne pitam zbog lajkova nego na nekoliko stranica ima ovu apciju, a na nekoliko nemam. Ili npr statistika se razlikuje preko fb app i BM. Nije realno koliko se sve razlikuje između stranica i profila…

1 Like